In Melbourne heeft Mike vandaag een tiende plaats behaald in de Towards Zero Race Melbourne. Sam Bennett won het Australische criterium, dat uitdraaide op een massasprint. De Bora-renner verwees Elia Viviani en Steele Von Hoff naar een tweede en derde plaats.

Racen op Formule 1-circuit
Het peloton reed vandaag 22 ronden  (van 5,3 km) over het Formule 1-circuit van Melbourne, goed voor ruim 116 kilometer. Na een aantal rustige ronden vormde zich een kopgroep van zeven renners die de goedkeuring kreeg van het peloton. George Bennett, Owain Doull, Nathan Earle, Nathan Elliott, José Gonçalves, Chad Haga en landgenoot Peter Koning namen een voorsprong die niet groter dan twee minuten zou worden. Maar alles werd gecontroleerd, zodat het uiteindelijk toch op een sprint uitdraaide.

Sprint van Mike met Arndt
Mike: "In de beginfase reden we weg met vijftien renners. Omdat alle grote ploegen erbij zaten, dacht ik dat we voor een verrassing konden zorgen. Maar Mitchelton-Scott controleerde ondanks dat Daryl Impey mee was. Toen alles weer bij elkaar kwam, lieten ze  gecontroleerd zeven man vertrekken. Wij hadden Chad Hada mee, dus dat was prima. Uit de controle van Mitchelton, Quick Step Fllors en later BORA bleek dat een sprint zou beslissen. In de sprint zaten we iets te ver en ben ik vroeg aangegaan om met Nikias Arndt nog in positie te komen. We kwamen tot de vierde positie van Arndt. Zelf bleef ik doorrijden en werd ik tiende."

Cadel Evans Great Ocean Road Race
De Towards Zero Race Melbourne is een criterium, dat verreden wordt in aanloop naar de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Deze wedstrijd over 164 kilometer staat zondag op het programma. Dezelfde ploeg als in Tour Down Under staat aan de start. Nikias Arndt draagt het rugnummer 1, als winnaar van de derde editie in 2017. Eerder wonnen Meersman (2015) en Kennaugh (2016) deze race. De overige renners van Team Sunweb zijn: Phil Bauhaus (2), Michael Storer (3), Chris Hamilton (4), Mike Teunissen (5), Chad Haga (6) en Sam Oomen (7).

De Australische coach Luke Roberts: "We verwachten opnieuw een (massa)sprint, ondanks de wijzigingen in het parcours. Met een beklimming in de omloop gokken we op een sprint met een kleinere groep. In dat scenario gaan we met Nikias Arndt voor een goede klassering. Vorig jaar won hij, maar het zal niet makkelijk zijn om dat te evenaren."