De slotrit van de Tour Down Under werd in de straten van Adelaide beslist in de verwachte massaprint. De bloemen waren voor André Greipel (Lotto-Soudal), die Caleb Ewan en Peter Sagan achter zich liet. Mikes ploeggenoot Phil Bauhaus kwam  als vierde over de finishlijn. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott) is eindwinnaar. Tom-Jelte Slagter mocht als derde mee op het eindpodium.

In de chaotische eindsprint leken Viviani en Ewan de beste papieren te hebben, maar Greipel verraste iedereen met zijn machtige eindschot.

Lead out
In de slotfase zagen we Mike helemaal van voren rijden, omkijkend waar ploeggenoot Bauhaus was. Deze was echter in de hectiek Mikes wiel kwijtgeraakt en zat achter Sagan. Mike kwam als 88e over de streep.

Eindklassement
In het eindklassement is hij 54e op 12.47 minuten. Sam Oomen werd daarin 15e op 24 seconden van Impey. In het ploegenklassement vinden we Sunweb op plaats 4. Bahrain Merida won dat klassement voor Dimension Data en Quick-Step. Op het biljartvlakke parcours van de slotetappe zakte Gesink in de eindrangschikking van plaats acht naar tien, omdat hij niet deelnam aan tussensprints waar bonificatieseconden te verdienen waren.

Mike over de slotfase: De koers verliep heel hectisch op die rondjes. Ik zat al op kop voor de laatste ronde. Dat was natuurlijk te vroeg. Daarom hebben we even gewacht om later in positie komen. Uiteindelijk kwam Niki Arndt voor mij te zitten en die deed de leadout tot de laatste bocht . Phil Bauhaus zat daar helaas niet in mijn wiel. Toen stuurde ik maar uit, … anders hou ik misschien iemand anders uit de wind. De leadout verliep goed, totdat Phil er op het einde niet zat.