De vierde editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race is gewonnen door Jay McCarthy. De Australiër van Bora-Hansgrohe versloeg in een groepssprint Elia Viviani en Daryl Impey. Mike kwam op veertien kilometer voor de meet ongelukkig ten val. Hij vervolgde zijn weg wel nog en kwam als 63e over de streep op 9:34 mnuten van McCarthy. Nikias Arndt -winnaar van 2017- klasseerde zich als zesde.

Koersverloop
De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door vijf vluchters. De Australiërs Alexander Porter en Sam Welsford gingen samen met Pavel Kochetkov, Lasse Norman Hansen en Robbert De Greef in de aanval. In aankomstplaats Geelong was de voorsprong van de vijf vluchters ongeveer vijf minuten. Met nog zestig kilometer te gaan, volgden nog vier plaatselijke ronden, met telkens de beklimming van de Challambra Crescent. De Greef en Welsford moesten gelijk bij de eerste beklimming afhaken. 

Elitegroepje wordt toch nog gegrepen
Net voor de vierde en laatste beklimming van de Challambra Crescent werden ook de drie overige vluchters ingerekend. Op de klim werd het tempo in het peloton bepaald door LottoNL-Jumbo. Zo ontstond er net voorbij de top een elitegroepje van negen renners. Jay McCarthy, Daryl Impey, Dries Devenyns, Simon Gerrans, Robert Gesink, Pierre Latour, Daniel Oss, George Bennett en Johan Esteban Chaves kleurden de finale. Hun voorsprong werd nooit groter dan vijftien seconden. Door het achtervolgingswerk van Sam Oomen en Michael Storer in het sterk uitgedunde peloton voor hun Sunweb-kopman Nikias Arndt, kwam er op vijfhonderd meter voor de streep een samensmelting tussen het negental en de achtervolgers. Jay McCarthy zette als eerste de sprint in en hield nipt stand voor Viviani. 

Hoe gaat het ?
Mike: "Flink geschaafd op de rechterflank. Het gebeurde op een brug, waar halfweg pylonnen op de weg stonden. Voor me gingen ze er net langs; ik ook. Maar toen was de volgende pylon iets te dichtbij en lag ik op de grond. Gelukkig niks gebroken, maar kon jammer genoeg Nikias Arndt niet meer helpen naar de laatste beklimming. Koers hadden we eigenlijk onder controle. Vooral Chad Haga deed belangrijk werk en hield de kopgroep in z'n eentje op ongeveer twee minuten. Zelf voelde ik me ook wel goed. Zat niet op de limiet, maar had van de andere kant ook niet veel meer over. Ik was vooral op zoek naar Nikias, die achter me zat. Het was zaak om hem goed af te zetten richting de klim op Challambra Crescent. Nu weer herstellen. We vliegen dinsdagochtend terug naar Nederland. Morgen doen we nog een training, maar dat moet ik morgenochtend even beoordelen of dat gaat lukken."