Sunweb-renner Phil Bauhaus is als tweede geëindigd in de ingekorte derde etappe in de Tour Down Under. De Duitser moest alleen de Italiaan Elia Viviani voor zich dulden. De Italiaan van Quick-Step Floors boekte de eerste overwinning voor zijn nieuwe team. Ook schoof hij door naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Caleb Ewan blijft leider na drie dagen koers in Australië.

Opnieuw boven veertig graden
De temperatuur steeg net ten zuiden van Adelaide tot 42 graden. De 129 renners keken dan ook alleen maar toe toen Dianmini en Bowden opnieuw in de aanval trokken. Twintig kilometer voor de streep wordt Bowden als laatste van dit duo opgeslokt door het peloton. Ook de solo van de Katusha-renner Tiago Machado mislukt. Hij krijgt maximaal achttien seconden. De formaties van Mitchelton-Scott en Lotto-Soudal bereiden de sprint voor. Maar in de slotfase wacht Ewan te lang, waardoor Viviani de zege kan wegkapen. Ook Bauhaus komt ook nog voorbij de klassementsleider en wordt tweede.
Mike werd uiteindelijk 41e in de daguitslag en staat met een achterstand van 36 seconden op een vijftigste plaats in het algemeen klassement.

Sprinttrein Sunweb niet in beeld
Mike: "Het was opnieuw heel erg warm. In de auto gaf de thermometer zelfs 44 graden aan, waardoor er ook rustig werd gereden. Op het einde wilden we lang wachten. Maar toen misten we de ruimte en ook de power om nog naar voren te komen. In de laatste twee kilometer raakten de Duitsers mijn wiel kwijt. Nikias Arndt heeft Phil Bauhaus daarna in één ruk naar voren gereden. Al met al dus een goed resultaat, maar mijn aandeel was beperkt. Na de finish zijn we nog in zee gesprongen om af te koelen. Dat was bijzonder lekker."