In de tweede etappe van de Tour Down Under kwam Mike als veertigste over de streep. Ongeveer vijftig renners waren vertegenwoordigd in de eerste groep. De Australiër Caleb Ewan won de sprint voor ploegmaat Daryl Impey en Jay McCarthy. Ewan wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij heeft tien seconden voorsprong op Impey.

Hitte in tweede rit
De rit ging van start in Unley. na 149 kilometer was de streep getrokken in de straten van Stirling. De etappe werd gekenmerkt door de hoge temperaturen van meer dan 35 graden. Er formeerde zich weer een kopgroep met bijna dezelfde namen als in de eerste rit. Nu kregen de vluchters zelfs zes minuten. In de finale stonden nog drie lokale omlopen op het programma met steeds een beklimming. In de laatste beklimming stond de deur wagenwijd op en werden veel renners gelost. De koplopers waren toen allemaal al teruggepakt. Ongeveer vijftig renners kregen dezelfde tijd als de winnaar; de rest van het peloton zat op achterstand. Met een machtige acceleratie wist Caleb Ewan naar de zege te sprinten.

"Positioneren van Sam lukte niet helemaal"
Mike: "Het was écht heel erg warm. Onze headunit gaf zelf 44 graden aan!. We hebben vandaag weer onze coolvesten gebruik. Die doen we zo lang mogelijk aan. In de neutralisatie kwamen we langs ons hotel. Toen hebben we de coolvesten afgegooid. Het plan van vandaag was om Sam Oomen zo goed mogelijk te positioneren. Maar ik had behoorlijk last van de warmte en zakte op een belangrijk moment weg uit het voorste gedeelte van de groep. Eigenlijk zou ik het laatste stuk doen. Maar dat ging niet helemaal goed en ik kwam niet meer tot bij Sam."

Derde etappe wordt ingekort
De derde etappe wordt ingekort vanwege de hoge temperaturen. Dat maakte de organisatie vanmorgen bekend. Verwacht wordt dat het kwik gaat oplopen tot ruim veertig graden. Het parcours tussen Glenelg en Victor Harbor wordt ingekort met 26 kilometer. De etappe is dan 120 kilometer. Dat betekent dat het dertien kilometer lange lokale circuit dat drie maal moest worden afgelegd, slecht één keer worde gereden. De verwachte aankomsttijd blijft onveranderd, 5.23 uur (Nederlandse tijd).