Mike had in de vierde etappe in de Tour Down Under vooral de opdracht om Sam Oomen bij te staan. De Sunweb-kopman moest op de laatste klim (Norton Summit) goed worden afgezet. Dat lukte prima. Oomen klasseerde zich als achttiende in een groep van 35 renners, die overbleef aan de finish.

Eerste afspraak voor klassementsrenners
De vierde etappe was een rit over 128,2 kilometer van Norwoos naar Uraidla. Met de lastige klim de Norton Summit in de laatste vijftien kilometer. De start werd één uur eerder gegeven in verband met de hitte. Ondanks de hoge temperaturen begonnen de Aussies Porter en Dempster vroeg aan een kansloze missie. Dempster bleef nog een tijdje alleen proberen, maar werd toch ruim voor de streep in de kraag gevat. Op zo'n vijftig kilometer voor de meet werd het tempo opgeschroefd in het peloton. Bij het opdraaien van Norton Summit (13 kilometer voor de meet) nam BMC met kopman Ritchie Porte direct de regie in handen. Bovenop viel het echter stil en veel renners zagen hun kans om eens te proberen. Op vier kilometer van de meet probeerde een groepje met Sagan en Porte het zelfs nog, maar ook zij konden niet voorop blijven. In de sprint wees Peter Sagan de Zuid-Afrikaan Impey terug naar de tweede plaats. Met deze overwinning neemt de wereldkampioen ook de leiderstrui over van Ewan. De Australiër werd eerder op de beklimming gelost. Mike bolde samen met Mathew Hayman als 61e over de streep op 8 minuten van de etappewinnaar. In het algemeen klassement vinden we Mike terug op de 57e plaats. Hij heeft nu 8 minuten en 31 seconden achterstand op Sagan.

"Eigenlijk ging het best goed"
Mike: "Het was opnieuw warm vandaag, nog warmer als gisteren. Maar ik had er veel minder last van. Eigenlijk ging het best goed. Ik heb de hele dag met Sam Oomen rondgereden. Op weg naar de laaste klim was het vooral zaak om Sam goed te positioneren. Dat ging prima en ik kon Sam in een perfecte positie afzetten. Vanaf zoiets 15 kilometer voor de streep was het voor mij omhoog bollen. In het begin van de rit werd er nog rustig gereden; in de laatste vijftig kilometer werd het temp flink opgeschroefd. Maar ik ben tevreden over mijn dag."