Mike gaat zijn eigen kans en wordt knap vierde

Mike behaalde in de vijfde rit van de Tour of Guangxi een puike vierde plaats. De etappe van Liuzhou naar Guilin over 212 kilometer werd gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van LottoNL-Jumbo won de massasprint en klopte Fernando Gaviria en Magnus Cort Nielsen. Vijfenzeventig renners bleven over in de finale.


Mike voor eigen kans en met resultaat

Mike: "Het was vooral koers op de laatste beklimmingen. Dat hadden we ook als team wel verwacht. Albert Timmer en Lennard Hofstede zouden op Max Walscheid wachten. Vooraan viel het niet stil en toen ze merkten dat Max gelost werd, bleven ze rijden. Op dat moment wist ik dat ik mijn eigen kans kon gaan. Maar dat was zeker niet gemakkelijk. Ik kon me goed plaatsen voor de sprint en moest even door de wind. Ik kwam toen wel nog aan het wiel van Groenewegen en Gaviria. Daar mag ik écht tevreden mee zijn, mooie opsteker!"

Langste etappe over 212 km
In de langste etappe van deze ronde duurde het lang voordat een vluchtersgroep erin slaagde om te ontsnappen. Uiteindelijk lukte het Will Clarke, Fabricio Ferrari en Daniel Oss om weg te rijden. De drie kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van 5,5 minuut bij elkaar. Lotto-Soudal leidde de achtervolging. Later werd het initiatief overgenomen door Quick-Step Floors. De drie zouden het niet tot het einde volhouden. Op 25 kilometer van het einde vond er een hergroepering plaats, toen een groep van ongeveer 75 renners de leiders bijhaalde. De etappe zou beslist worden in een massasprint. Groenewegen bleef daarin met een klein verschil Gaviria voor.

Klassementen met nog één dag te gaan
Tim Wellens blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Mike blijft 22e op 1:07 minuut van de Belg. Morgen wordt de Tour of Guangxi afgesloten met een rit van 168 kilometer met start en aankomst in Guilin.

 

Back to Top