Seizoen 2017 zit erop na de laatste rit in China

Fernando Gaviria is de grote zegemeester van de Tour of Guangxi geworden. De Colombiaan schreef vandaag ook de slotrit op zijn naam. Eerder deze week was hij al drie keer succesvol in de zesdaagse Chinese WorldTour-koers. Max Walscheid werd na 168 kilometer zesde in de massasprint. Mike, die opnieuw de laatste man was in de leadout werd 44e.

Ook zesde etappe kent een ontsnapping met drie
De ontsnapping van de dag kwam op naam van een drietal. Wang Meiyin, Daniel Oss en Jon Irisarri wisten al in de eerste kilometers vrij makkelijk weg te komen. Na dertien kilometer bedroeg hun voorsprong al meer dan vier minuten. In het peloton werd het tempo lange tijd bepaald door Lotto Soudal, de ploeg van klassementsleider Wellens. Tijdens de beklimming van de tweede berg van de dag deed Andrei Grivko nog een poging om te demarreren uit het peloton, maar de Oekraïner wist niet weg te blijven.

In de finale besloot Oss nog zijn medekoplopers achter te laten voor een solo. Deze duurde tot vier kilometer van het einde. Met een voltallig peloton werd er koers gezet richting de finish in Guilin, waar Gaviria opnieuw de massasprint won. Groenewegen finishte achter Bonifazio als derde. De leiderstrui van Wellens kwam vandaag niet in gevaar. In het algemeen klassement eindigde Mike als 22e op 1:09 minuten van Wellens en was daarmee de eerste renner van het Team Sunweb.

Quick-Step verstoort Sunweb-treintje
Mike: "De leadout was weer in orde. Met maar drie renners voor onze sprinter Max Walscheid was het flink improviseren. Maar uiteindelijk zaten we één kilometer voor de meet perfect, namelijk in het wiel van LottoNL-Jumbo. Het was daarna wachten tot ik aan kon gaan, maar net toen raakte Max mijn wiel kwijt. Ik ging toen net te laat aan, waardoor de Quick-Step trein over ons heen kwam. In het gedrang kwam Max net wat te ver te zitten om uiteindelijk als zesde te eindigen."

Einde van seizoen 2017, resumé China
In zijn terugblik op dit Chinees avontuur vertelt Mike dat de organisatie in China dik in orde was. Ook stond er iedere dag veel publiek langs de route. Samen met een temperatuurtje van 25-28 graden was het een prima weekje. Jammer dat het team Michael Matthews en Wilco Kelderman onderweg verloor. Kelderman zou volgens Mike een gooi hebben gedaan naar een korte klassering in deze koers. De leadouts met Max Walscheid zagen er prima uit en ook over zijn vorm was hij tevreden. 

Back to Top