Valpartij in slotfase vierde rit Guangxi; Mike 22e

Tim Wellens heeft de vierde rit van de Tour of Guangxi gewonnen, die tussen Nanning en Nongla gereden werd. Die werd beschouwd als de eerste kans om het verschil in het algemeen klassement te kunnen maken. Er stond een beklimming van derde categorie op het programma in het eerste deel van de koers, maar vooral op de laatste beklimming zouden de klassementsrenners tijd kunnen verliezen. De aankomst lag na 151 kilometer op de top van een steile beklimming van eerste categorie die drie kilometer lang was.

Hofstede mee in de vlucht
Campenaerts, Kotchekov en Molina vormden na een tiental kilometer de ontsnapping, die tot 7,5 minuut voorsprong telde. Ook Mikes ploegmaat Lennard Hofstede maakte deel uit van deze vlucht. Het peloton reed daarna steeds sneller terwijl de renners Nongla naderden. Ondanks een laatste aanvalspoging van toekomstig Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts werd de ontsnapping met zes kilometer te gaan ingelopen. Tim Wellens, Bauke Mollema en Nicolas Roche reden op de laatste beklimming weg en het peloton zag hen nooit meer terug. Wellens bleek te sterk te zijn voor zijn twee medevluchters en de Belg behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen. Tim Wellens pakt ook de leiderstrui en staat nu vier seconden voor Bauke Mollema in het algemeen klassement. 

Valpartij met Kelderman
Eén kilometer voor de beklimming deed zich een behoorlijke valpartij voor. Zowel Wilco Kelderman, Albert Timmer als Max Walscheid (allen Team Sunweb) waren betrokken in de crash. Timmer en Walscheid konden de rit beëindigen. Kelderman moest opgeven, daarmee de tweede renner van Team Sunweb omdat Michael Matthews in de ochtend niet meer was vertrokken.

In functie van Wilco Kelderman
Mike: "Toen we naar de laatste klim reden was ik vooral bezig om Wilco goed af te zetten. We werden rechts van ons opgeschrikt door een paar renners, die in elkaar haakte. Met een behoorlijke valpartij als gevolg. Ze vielen eigenlijk allemaal naar links. Ik kon er nog net langs, maar achter ons ging alles onderuit. Toen was het wel klaar. Ik heb in die slotfase nog geprobeerd weg te komen maar daarvoor ontbrak de frisheid uiteindelijk."

Klassementen
In de daguitslag eindigde Mike behoorlijk voorin, als 22e op 57 seconden van winnaar Wellens. Ook in het algemeen klassement steeg hij flink. Hij staat nu op plaats nummer 22 op 1:07 minuut van dezelfde Tim Wellens.

Back to Top