1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ook de tweede etappe in de Tour of Guangxi eindigde in een massasprint. In de hoofdstad Nanning was Fernando Gaviria na 156 kilometer opnieuw de beste. De sprinter van Team Sunweb, de Duiitser Max Walscheid werd nu tweede. De Nederlander Wouter Wippert kwam als derde over de streep. Gaviria zegevierde gisteren ook al in de openingsrit en blijft vanzelfsprekend de leider.

Geen kans voor vluchters, ook niet voor De Gendt
De etappe begon met tal van versnellingen. Na deze uitvalpogingen was het peloton echter na dertig kilometer nog steeds compleet. De ontsnapping van de dag kwam uiteindelijk op naam van het een drietal: de aanvalslustige Wang Meiyin, opnieuw Silvan Dillier en Jonathan Lastra. Zij wisten een maximale voorsprong van iets meer dan vier minuten bij elkaar te sprokkelen. Het peloton begon al vroeg aan de achtervolging. Toch wist het trio de voorsprong te behouden tot op minder dan tien kilometer van de finish. Daarna probeerde Thomas De Gendt het nog, maar ook hij kreeg geen ruimte. En was niet opgewassen tegen het aanstormende peloton. In dat peloton eindigde Mike als 70e. Hij staat na twee koeresdagen nu 63e in het algemeen klassement op twintig tellen van Gaviria.

Een bijna-valpartij in de finale
Mike: "Vandaag een hectische leadout na een relatief rustige dag. Ik kwam bijna ten val op drie kilometer van de meet. Dat kostte me veel posities en moest eerst terugkomen en daarna meeschuiven toen we naar voren reden. Daardoor begon ik minder fris aan de ├ęchte finale en om de sprint in te leiden. Max zat ondertussen verderop in het peloton in het wiel van Gaviria en dat was uiteindelijk ook prima."