Mike: "Deze leadout was écht top."

Het was bijna raak in de Tour of Guangxi. Een perfecte lead-out met een opperbeste beurt van Mike leidde tot een tweede plaats voor de sprinter Max Walscheid. De Duitser, die misschien een fractie te laat aanzette, werd nipt verslagen door de Colombinaanse snelheidsduivel, Fernando Gaviria. Mike kwam als 80e over de eindstreep.

Korte etappe over 125 kilometer
Fernando Gaviria blijft de scepter zwaaien in de Tour of Guangxi. Hij boekte in Nanning alweer zijn derde ritzege op rij. Net als gisteren formeerde zich aan het begin van de rit een kopgroep van drie coureurs. Daniel Oss en Jack Haig kregen gezelschap van de Portugees Nuno Bico. Vanwege de slechts125 kilometer kreeg de vluchtgroep weinig speelruimte van het peloton. Na goed zeventig kilometer koers was het liedje van de koplopers dan ook weer uitgezongen. Een spervuur aan demarrages was het gevolg, maar aanvankelijk wist niemand een interessant gaatje te slaan. Mohoric en Craddock slaagden uiteindelijk wel in deze opzet, maar zij werden op vijf kilometer van de finish opgeslokt. Opnieuw bleek een sprint onvermijdbaar.

Ploegleider Arthur van Dongen aan het woord
"De leadout was prima vandaag. Met het werk van Lennard liep alles volgens plan op weg naar de slotkilometers. Iedereen zat op de juiste plek en alles verliep volgens de afspraken die 's-morgens hadden gemaakt in de team meeting. Uiteindelijk had Max net te weinig zelfvertrouwen om vijftig meter eerder aan te gaan, want hij had nog 'speed' genoeg in de laatste meters. Jammer, maar de jongens kunnen trots zijn op de uitvoering van deze leadout.

Mike ook zeer tevreden over sprintvoorbereiding
Mike: "Mooi dagje, vlucht vertrok en we hebben als ploeg Lennard Hofstede ingezet bij de achtervolging. In de slotfase kwam alles weer bij elkaar. De voorbereiding op de sprint was écht top. We kwamen precies op het juiste moment. Iedereen hield goed snelheid en uiteindelijk kwam Max zonder al te veel moeite in de beste positie. Hij ging net te laat aan om nog over Gaviria te komen. Het was echter zeer close! Mijn beurt deed ik van 800 tot 400 meter voor de streep en dat op kop van de groep."

Morgen wordt het lastiger
Morgen wordt waarschijnlijk een lastige aankomst. De kans dat de Gaviria morgen opnieuw wint, is klein. Voor de vierde etappe is er namelijk een aankomst bergop gereserveerd in Mashan Nongla Scenic Spot. Echter deze beklimming is met bijna 500 meter niet erg hoog. Mike, die 70e in het klassement staat: "We zullen zien, we gaan zo meteen de plannen maken. In ieder geval moeten we ook Wilco Kelderman goed positioneren. De klim schijnt niet heel lastig te zijn, dus wellicht kunnen we Max nog eens uitspelen."

 

Back to Top