1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een korte rit in de Tour of Guangxi, zonnetje met 26 graden en veel publiek in China. Daarnaast een vierde plaats voor Mikes ploegmaat Max Walscheid, en we kunnen spreken van een prima start. Mike deed zijn werk in de voorbereiding op de sprint en kwam zelf als 47e over de eindstreep in Beihai.

Gaviria wint rit en is eerste leider
Fernando Gaviria heeft de openingsetappe gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors toonde zich na een 107 kilometer lange etappe de rapste in de sprint voor Dylan Groenewegen en Pascal Ackermann. Gaviria is ook de eerste leider in het algemeen klassement van de nieuwbakken WorldTour-koers.

De kopgroep van de dag werd gevormd door vier renners: Andriy Grivko, Silvan Dillier, Nic Dougall and Rémi Cavagna. Zij kregen niet meer dan 1.15 minuut voorsprong. Cavagna besloot om dertig kilometer voor het einde solo verder te gaan. Op de laatste klim van de dag kreeg de Fransman steun van Jonathan Lastra. Op vier kilometer voor de finish werd het duo gegrepen. In de massasprint die volgde toonde Fernando Gaviria zich vervolgens de snelste en boekte zijn elfde seizoenszege.

Vandaag voor Max en ook morgen voor Max
Mike: "We namen de kop op 2,5 kilometer met z'n zessen. Bij de laatste kilometer was het mijn beurt. We reden toen naast de Sky-trein. We hadden eigenlijk een mannetje tekort zodat Michael Matthews met Max Walscheid iets verder positie kozen, ongeveer op de vijfde positie. Die twee zaten achter me. Op 500 meter ging Matthews aan en Max vervolgens op de laatste tweehonderd. Uiteindelijk kwamen er nog drie over hem heen. Morgen weer nieuwe kansen en opnieuw voor Max. Maar dan met mij als laatste man omdat Matthews te explosief is. Er is enorm veel publiek hier in China. Ben dan ook benieuwd of dat landinwaarts ook zo blijft. Tot dus ver alles nog wel prima."