Ritzege en leiderstrui voor Team Sunweb

Michael Matthews (Team Sunweb) heeft in de Ronde van Zwitserland op de derde dag de etappe naar Bern gewonnen. De Australiër versloeg na 159,3 kilometer op een lastige aankomst Peter Sagan en John Degenkolb in de sprint. Hij neemt door de zege ook de leiderstrui over van Stefan Küng.

Snelle finale richting Bern
Het verhaal van de dag werd gekleurd door de Nederlander Elmar Reinders en Lasse Norman Hansen. De Noor werd als laatste op 14 kilometer met de meet gegrepen. Het peloton denderde op dat moment richting Bern. In de straten van deze bondsstad trok de BMC-trein met vooral Schär het hele peloton op een lint. Team Sunweb meldde zich op 2,5 kilometer van de meet vooraan met vijf renners. Ook Mike zat in het kielzog van Matthews. De lead-out werd door Nikias Arndt gedaan tot op tweehonderd meter van de meet. Daarna maakte Matthews korte metten met de wereldkampioen Sagan en Degenkolb. Mike kwam als 55e over de meet met een achterstand van 26 seconden. In het algemeen klassement staat Mike 79e.


Tv-beelden nog bekeken
Mike heeft na de finish de laatste kilometers al terug gekeken als hij reageert. "De laatste 26 kilometer waren bijzonder nerveus. Maar dat is op de beelden niet eens te zien. Zeker na het laatste klimmetje bij het inrijden van Bern was het gewoon gevaarlijk. Desondanks bleven we als ploeg goed bij elkaar. Op het einde raakte ik ze kwijt, maar samen met Roy (Curvers,red.) kwam ik nog terug. Ik zat op dat moment achter Nikias en Michael om vanaf de top aan te gaan. Maar ze gingen zo hard dat ik net ervoor moest passen. Dat was zoiets op achthonderd meter van de meet. Gelukkig was Arndt zo goed om het juiste moment aan te voelen en Michael perfect af te zetten", aldus Mike.

Vierde etappe
De etappe van morgen gaat van Bern naar Villar-sur-Ollon over 143 kilometer met onderweg de Col de Mosses (1445 meter) en ook de aankomst bergop (1327 meter). Mike: "We gaan de trui verdedigen en zien dan wel op de slotklim. In de eerste uren zal Albert Timmer weer 'brommeren'. Hij heeft de afgelopen twee dagen al bijzonder veel kopwerk gedaan. Het werk dat hij doet wordt behoorlijk onderschat. Timmer is goed in orde, dat durf ik wel te stellen."

Back to Top