1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Philippe Gilbert heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij was in finishplaats Cham de snelste van een uitgedund peloton. Mike zat niet meer in de eerste groep.

Mike zet Matthews af
Nadat in de laatste ronde van 45 km de vijf vroege vluchters, met o.a. Nick van der Lijke waren ingerekend, zette Mike zijn ploeggenoot Matthews goed af voor de lastige klim op een twintig kilometer van de aankomst. Matthews leek immers kansrijk in de sprint en zou daardoor mogelijk de leider in het klassement kunnen  worden. Een aantal plaatsen achter Mike, die toen op kop reed, viel het peloton uit elkaar door een valpartij waardoor Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo) de wedstrijd moest verlaten en klassementsleider Dennis achterop raakte.

Algemeen klassement
De Zwitser Stefan Küng  –  gisteren tweede in de proloog  –  draagt morgen de leiderstrui. Sunweb-renners Matthews en Dumoulin staan slechts 1 seconde achter Küng. Ze zijn tweede en derde.

Mike in groep met Dennis
Op bijna 10 minuten kwam Mike als 88e binnen in een groep met Dennis. In het algemeen klassement is hij 87e op ruim 10 minuten.

Na afloop doet Mike zijn relaas: "Vandaag was het vooral warm, 32 graden. Het was een lastige dag om te koersen. Het plan was om ervoor te zorgen dat we goed in positie zaten op weg naar de slotklim. Daarbij moest ik de laatste beurt doen. Hierdoor begon ik nog op kop aan die klim. Maar even later zat er niet veel meer in de tank en heb ik moeten passen."