Mooie 29e plaats voor Mike in Zwitserse proloog

Rohan Dennis (BMC) was de snelste in de proloog van De ronde van Zwitserland. Mike had 22 seconden meer nodig dan de Australiër en eindigde op een mooie 29e plaats.

Voordat de echte specialisten aan de start verschenen in de startplaats Cham, prijkte Mikes naam zelfs enige tijd in de top 10. Door zijn 4e plaats verschafte ploeggenoot Matthews zich een mooie uitgangspositie voor de vrij vlakke etappe van morgen. Ook ploegmakker Dumoulin (5e) en LottoNL-Jumbo-renners Boom (7e) en Lammertink (9e) presteerden goed.

"Even sneller dan Tom ... "
"Ik vond het een mooie proloog", zegt Mike na afloop. "Het parcours was toch redelijk technisch, precies zoals ik graag heb. Ik startte ook goed. Na 1 km was ik zelfs sneller dan Michael Mathews en Tom. Dat mijn start iets te te gek was, bleek snel, want op de twee hupjes merkte ik dat ik niet tot boven kon doortrekken en een klein beetje stilviel.  Dus toen wist ik dat ik tijd aaan het verliezen was en dan gaat het qua plekken in de uitslag snel. Uiteindelijk haalde ik net de top 30. Dat is niet slecht, maar ook niet top."

 

 

 

 

Back to Top