Vanaf zaterdag Ronde van Zwitserland

Mike zal zaterdag met Team Sunweb aan de start staan van de 81e editie van de Ronde van Zwitserland. Deze 9-daagse wedstrijd wordt ook wel gezien als de 'vierde grote ronde'. Dat zegt wel iets over de belangrijkheid van de wedstrijd, waar deelnemers van de Giro en Tour elkaar vaak ontmoeten.

Parcours
De proloog is licht glooiend en gaat over 6 kilometer. In de eerste rit staan vier lokale omlopen van 43,6 kilometer op het menu, met daarin de 786 meter hoge Horben. De maandag-etappe is relatief vlak met 900 hoogtemeters. De vierde rit eindigt op Villars-sur-Ollon na een klim van 11 kilometer a 7,6%. De vijfde dag is misschien wel een rit voor de aanvallers. Halverwege beklimmen de renners de Simplonstrasse (1989 meter); het is de enige rit boven de 200 kilometer. Op donderdag 15 juni opnieuw een bergrit met aankomst op La Punt Cahmues (1695 meter). De zesde etappe is eveneens niet voor de poes met aankomst op de Tiefenbachferner, een klim van 14,2 kilometer naar een hoogte van 2780 meter. Zaterdag leggen de renners een lokale ronde af van 12,5 kilometer met steeds een korte helling. Op de slotdag wordt in Schaffhausen een individuele tijdrit van 28,6 kilometer afgewerkt.

Vooruitblik van Mike

Mike: "Ik ben wel benieuwd hoe het gaat na de Tour of California en na een paar stevigte trainingsblokken. Lastig gaat het zeker worden! Maar hopelijk gaat het beter als de vorige keer (in 2015, red.). Ook zit ik nu voor de eerste maal in de sprinttrein met Michael Matthews. Dus das ook interessant. Ik heb dit jaar slechts drie koersen met hem gereden t.w. Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Rund um den Finanzplatz. Eigenlijk ben ik zelf ook erg benieuwd naar de komende week."

Team Sunweb
Mike staat met een behoorlijk sterke formatie aan de start. Hij zal zelf het rugnummer 137 dragen. De ploeg bestaat verder uit: Tom Dumoulin, Nikias Arndt, Roy Curvers, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer.

Erelijst
Op de erelijsten van de wedstrijd is het flink zoeken naar een Nederlandse eindzege. In 1976 was het Hennie Kuiper, die de Tour de Suisse op zijn naam schreef. Vorig jaar won Pieter Weening een etappe en Antwan Tolhoek het bergklassement. In 2015 was Mikes ploegmaat Tom Dumoulin derde in de eindrangschikking. Hij won dat jaar de proloog en de slottijdrit. Rui Costa won de koers in 2012,2013 en 2014. Daarna waren her Simon Spilak en Miguel Angel López, die de eindoverwinning grepen.

De wedstrijd is live te volgen op Eurosport, meestal vanaf 16:00 uur. Natuurlijk publiceren we iedere dag een korte reactie van Mike vanuit Zwitserland.

Back to Top