Voor de camera van de LottoNL-Jumbo formatie vertelde Mike zijn doelstellingen voor het nieuwe wielerseizoen, dat voor Mike over vijfentwintig dagen begint in de Ronde van Qatar.

Mike: "Het hoofddoel is voor mij het voorjaar met de klassiekers. We hebben met Sepp Vanmarcke en ook de andere renners een sterke ploeg. Voor mijzelf is het belangrijk om tot de beste acht renners van het team te horen. En ik hoop dat ik Sepp dan zo lang mogelijk in de finale kan helpen

In deze voorjaarsklassiekers wil ik zo ver mogelijk mee gaan in de finales, zeker met het oog op de komende jaren. Op die manier kan ik ook veel leren en mijn ploeggenoten helpen.
Vooral in de kleinere wedstrijden kan ik wellicht mijn eigen kans grijpen en zelf de finale mee kleuren. Na de voorjaarsklassieker staat in het najaar de Vuelta weer op het programma. Tussen deze twee is het een mix van grotere wedstrijden afgewisseld met kleinere koersen.

Dé sprinttrein
Deze kleinere koersen zijn perfect voor onze sprinttrein (Maarten Wynants, Mike Teunissen, Timo Roosen, Tom van Asbroeck en Moreno Hofland). Dan proberen we te scoren.
Ook probeer ik in deze wedstrijden mijn kans te grijpen om voor een overwinning te gaan."