1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zondag was Mike al bijna 200 kilometer in de aanval. Vandaag evenaarde hij deze prestatie nog eens in de Sluitingswedstrijd in Putte-Kapellen, waar hij vanaf de start zeer actief was. In de eerste ronde van 21,7 kilometer kreeg hij met veertien collega’s nog niet de vrijheid van het peloton. In de tweede ronde wel. Mike ging samen met Tosh van der Sande, Bert van Leberghe, Brian van Goethem, Wesley Kreder en Oscar Riesenbeek op pad.

Wedstrijdverhaal
De kopgroep kreeg maximaal 3.25 minuten halverwege de wedstrijd over 196 kilometer. Ploegmaat Maarten Tsjallingii maakte met Claeys en Chevalier even later de oversteek en de kopgroep dikte aan tot negen renners.
Tegen het einde maakte vooral de teams van Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen tempo en op twee kilometer werd de kopgroep alsnog gegrepen. In de sprint klasseerde Mike zich nog als 27e.
De 82e editie van de koers in Putte-Kapellen werd in een close-sprint gewonnen door Nacer Bouhanni. Mikes ploegmaat Tom van Asbroeck werd tweede in deze laatste wegkoers van het jaar op Belgisch grondgebied

Aanval strandt op 2 kilometer
Mike: "Hoewel ik wist dat een massasprint zeer waarschijnlijk was, heb ik het toch geprobeerd. Zondag tweehonderd en vandaag weer bijna 200 kilometer in de aanval. In de slotfase draaiden van Leberghe en van der Sande niet meer mee. Toen ook nog eens twee ploegen tempo maakte in het peloton werd de voorsprong snel kleiner. In de laatste twintig kilometer wist ik wel dat het heel moeilijk zou worden. In de sprint was het vervolgens ook erg gevaarlijk. Wel jammer dat Tom (van Asbroeck, red.) met een zeer klein verschil wordt geklopt."