Terugblik naar wegseizoen 2015

In de nieuwsbrief van de supportersclub keek Mike terug op het wegseizoen.
Het eerste jaar als prof omschrijft Mike als een seizoen met een moeizame start, mede door een valpartij. Vooral in de drie grotere rittenwedstrijden in Spanje, USA en Zwitserland zette hij stappen. In het tweede gedeelte van het seizoen liet hij echt zien waartoe hij in staat is. We kijken dan ook – net als Mike - met vertrouwen uit naar 2016.

Mike over de eerste maanden:
"Ik liep natuurlijk al meteen een achterstand op, nadat ik in november mijn sleutelbeen brak. Ik begon daardoor later aan het seizoen en reed voornamelijk eendagswedstrijden. Het kostte me dan ook een aantal weken voordat ik goed mijn ding kon doen. Toen dat eindelijk leek te lukken, ging ik hard onderuit in Dwars door Vlaanderen en verloor ik opnieuw een aantal weken. Na de blessure kwam ik er weer bovenop. Qua uitslagen was dat nog niet gelijk te zien. Ik merkte wel dat ik fysiek vooruitgang boekte. Via de Ronde van het Baskenland, Tour of California en Tour de Suisse ging ik richting einde van de eerste koersmaanden. Vooral in de World Ports Classic en het NK was ik goed. Zo kon ik deze eerste maanden goed afsluiten."

Mike over de tweede helft:
"Na een korte rustperiode was ik klaar voor het tweede gedeelte van dit seizoen en dat bleek al snel. Ik maakte meteen koers in de GP Pino Cerami en werd nipt tweede in de Prudential Ride in Londen. Hierdoor mocht ik mij opmaken voor mijn eerste grote ronde, de Vuelta a España. Twee weken voor de start van de Vuelta won ik mijn eerste wedstrijd in Frankrijk: de proloog in de Tour de L'Ain. Bovendien was ik de eerste geletruidrager in deze Franse rittenkoers. In de Vuelta heb ik de ploeg bijgestaan en mij vooral bezig gehouden met het uitrijden. Het is helaas niet gelukt om in de aanval te gaan, maar dat is iets voor de komende jaren. Na de Vuelta reed ik prima in een aantal wedstrijden met top tien-klasseringen in de GP Impanis-van Petegem en Parijs-Tours. Hierdoor sloot ik dit seizoen goed af. Hopelijk kan ik er nog eens schepje bovenop doen in de aanloop naar komend voorjaar."

Back to Top