Mike knap negende in Parijs-Tours

In de eennalaatste koers van dit wegseizoen is Mike als negende geëindigd in 109e editie van Parijs-Tours. Een knappe prestatie in een wedstrijd, die hem duidelijk goed ligt. Een jaar geleden won hij deze wedstrijd bij de renners tot 23 jaar.De koers werd gewonnen door Matteo Trentin. De Italiaan van Etixx-Quick-Step was de beste van een kopgroep van drie. Tosh Van der Sande moest het afleggen in de sprint. Greg Van Avermaet kampte met pech in de laatste kilometer en werd derde. Mike was de eerste Nederlander en beste LottoNL-Jumbo renner.

Grote kopgroep
Vroeg in de koers ontstond door waaiers een kopgroep van een dertigtal renners, met daarbij enkele grote namen en vijf Nederlanders. Het peloton had het lastig en volgde op ruim anderhalve minuut. Door de wind schuin in de rug had men na een uur al 52,5 kilometer afgelegd.

Drietal maakt zich los
Op een klimmetje op tien kilometer van de meet dunde de kopgroep uit. Van Avermaet, Matteo Trentin en Tosh Van der Sande sloegen een gat. Gedrieën bereikten zij de Avenue du Grammont in Tours. Trentin ging als eerste aan en klopte Van der Sande in een sprint-à-deux.

Reactie Mike
"Dat was niet normaal in het begin. We reden alleen nog onder de zestig als we een dorpje passeerde. We hadden ons voorgenomen om mee te zitten als er aanvallen kwamen. Traditiegetrouw wordt er aangevallen in de laatste tien kilometer. Toen we die laatste twee heuveltjes namen, zat ik goed voorin. Maar moest toch flink aanklampen. Greg van Avermaet en Matteo Trentin zijn geen gewone jongens, hé ? Dus ja, helaas geen dubbel in Parijs-Tours! Maar deze top tien is natuurlijk wel hoopgevend voor mij als eerstejaars", aldus een tevreden Mike.

Aanstaande dinsdag gaat Mike van start in de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kappellen en sluit zijn wegseizoen af.

Back to Top