1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Al vroeg in voorlaatste etappe meldde een NOS-verslaggever dat Mike en ploegmaat Adrien Petit gelost waren. Dat bericht bleek echter onjuist, want aanvankelijk zat Mike gewoon in het grote peloton, dat bij de eerste beklimmingen snel uitdunde. Het hele rennersveld trok in groepjes over de laatste twee cols, de Petit Ballon en de Platzerwasel. Met een achterstand van ruim dertig minuten bereikte Mike in de grupetto finishplaats Le Markstein Fellering.

Afvalrit
Vanaf de start ontbrandde de koers door de demarrage van Lotto-Dstny-mannnen Campenaerts en De Buyst, maar hun onderneming reikte niet ver. Uiteindelijk werd het een ware afvalrit waarin de afscheidnemende Pinot in zijn eigen omgeving veel aandacht kreeg van zijn supporters, maar niet mee kon strijden voor de etappezege, want in de finale namen de renners uit de top van het klassement het heft in handen.

Balans
Na de finish kon de balans opgemaakt worden van deze Tour. Tadej Pogacar (UAE) won de voorlaatste etappe. De Sloveen was de snelste van een elitegroepje na een lastige etappe in de Vogezen. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) werd derde en mag morgen voor het tweede jaar op een rij de gele trui in ontvangst nemen in Parijs. Giulio Ciccone verzekerde zich van de bollentrui door op de eerste vier cols als eerste boven te komen.Een spannend duel hiervoor bleef omdat Felix Gall (AG2R) er de voorkeur aan gaf zijn 8e plaats in het algemeen klassement te verdedigen.

 

TDF 20  Stage 20 1335KM with start in Belfort and finish in Le Markstein   22.7.2023 39 2Tourleven

Vandaag verscheen er in NRC een mooie reportage over het Tourleven van Mike: Hoe Mike Teunissen deze Tour doorkwam.

 

Livetracking gaf niets van jou weer. Fietswissel? "Nee, wel een camera laten plaatsen, dus misschien dat ze dan de tracker eraf halen."
Wanneer liet je het peloton gaan? "Op de eerste klim, daar hadden we een groep."
Met de teambus vandaag of morgen naar Parijs? "Allebei, vandaag nog 4 uur in de bus en dan morgen nog eens 3."