1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De etappe in de Jura kende een nerveuze start, want iedereen probeerde mee te zitten in de vroege vlucht. Toch duurde het bijna zestig kilometer voor een poging succes kende. In de kopgroep van 9 zaten o.a. Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), Julian Alaphilippe (Soudal,Jack Haig (Bahrain),Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Mads Pedersen (Lidl-Trek), Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) en namens Intermarché Georg Zimmermann. Veel voorsprong kregen zij nooit.

Peloton breekt
Bij een bonificatiesprint op 50 km voor de aankomst leek alles samen te komen, maar het peloton viel weer eens uiteen en het tweede deel de groep - met de mannen van Intermarché - slaagde er nooit meer in de aansluiting tot stand te brengen. Bijna alle ploegen hadden namelijk iemand in de eerste groep zitten en wilden niet meer achtervolgen. Ook Mike en zijn ploegmaats staakten hun poging.

Finishfoto
In de spannende finale reden Asgreen, Mohoric (Bahrain) en Ben O'Connor (Citroen) weg en dus moest Philipsen, Van der Poel, Zimmermann e.a. weer in de achtervolging, maar het drietal aan kop bleef goed ronddraaien. De finishfoto bewees dat in de sprint Mohoric net sneller dan Asgreen (Soudal), die een dag eerder nog de beste was. Groenetruidrager Philipsen sprintte naar plaats 4. Georg Zimmermann eindigde als 11e. Na bijna 14 minuten voerde Van Hooydonck het peloton met daarin alle favorieten over de meet. In deze groep kwam Mike als 77e binnen. In zijn spoor volgden de ploegenoten Biniam Girmay (78), Lilian Calmejan (79), Dion Smith (80) en Rui Costa (81).

Bergrit
De Tour gaat zaterdag verder met een zware bergrit, die kriskras door de Vogezen gaat.

Zimmermann redt de eer van de ploeg? "Ja we wilden iemand mee hebben en ondanks dat we met de nodige jongens al gevallen zijn, waren we toch allemaal op de afspraak en kregen we het voor elkaar om iemand mee te krijgen!"
Bij de tussensprint kwamen jullie net tekort? "Ja het is een ongeschreven regel dat je per klassementsploeg positie rijdt, dus we probeerden zo goed mogelijk van voren te blijven, maar dat was nog rond plek zeventig. Dan was het ineens smal en was iedereen weg ... Dat krijg je niet meer dicht natuurlijk."
Morgen weinig kansen? "Kansen zijn er altijd, het wordt een heel zware rit, dus de klimmers kunnen weer iets proberen."