1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ici, c'est Paris! In de slotronden op de keitjes van de Champs Elyséees plaatste het treintje van Intermarché zich tussen de rijtjes van de andere sprinters. Een laatste snok van Mike lanceerde Biniam Girmay die zich met een zesde stek plaatste tussen de top van het sprintersgilde. Niet topfavoriet Jasper Philipsen, maar debutant Jordi Meeus won de slotrit. De Belg van Bora-Hansgrohe won een millimetersprint voor groenetruidrager Philipsen en Groenewegen. Jonas Vingegaard is de eindwinnaar. Na zijn lead-out liet Mike zich uitzakken en ëindigde als 90e. In het algemeen klassement is hij 103e. In De Avondetappe legde Mike uit dat hij noodgedwongen Girmay al erg vroeg moest afzetten. Door de blessures in de ploeg lukte het niet meer om de perfecte trein te vormen.

Rustig naar Parijs
Het peloton vertrok in de vooravond bij de olympische wielerbaan in Saint-Quentin-en-Yvelines. Meteen zette Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) zet zichzelf nog eens in de kijker. De winnaar van de Superstrijdlust demarreerde bij kilometer 0. Maar even later liet hij zijn tempo snel weer zakken en het peloton maakt er - zoals gebruikelijk - een gezapig trainingritje van  tot de eerste finishpassage, waar de koers in de acht ronden  losbarstte.

7 Grand Tours
Dit jaar reed Mike al weer zijn vierde Tour. Eerder startte hij in de Franse ronde in 2017, 2019 en 2021. De Vuelta stond op zijn programma in 2015, 2018 en 2022.

TDF 21

 

Criteriums
Morgen kunnen we Mike aanmoedigen in Daags na de Tour in Boxmeer, dinsdag start hij in Surhuisterveen, zaterdag in Maarheeze en zondag in Emmen.

 

"De lead-out liep natuurlijk niet zoals het moest, maar ik heb de beslissing genomen ervoor te zorgen dat Biniam in ieder geval in de positie komt en kan sprinten in plaats van dat hij van te ver komt of opgehouden is. Dus ik zette hem eigenlijk heel vroeg af. We wisten ook dat je van de tweede rij eigenlijk niet meer kon opschuiven. Nu zat hij in ieder geval op een goed plek en kon hij een sprint rijden. En met een redelijk resultaat. Verder was - zoals ze zeggen - het vet wel van de soep: slechte nachten gehad, wat ziekjes, het was vandaag wel met de laatste krachten inderdaad."
De criteriums wachten? "Het is wel leuk om het publiek te zien en het is bovendien niet goed om helemaal stil te vallen. Het verstandig om bezig te blijven en het is ook wel leuk."
Nu naar huis? "We gaan met z'n allen wat eten en dan sluiten we af. Morgen ga ik naar huis en
kunnen we direct door naar Boxmeer."