1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een half uur lang reed het peloton geneutraliseerd naar het officiële vertrekpunt van de 18e etappe in Moûtiers, waar meteen een sterk trio de benen nam: Kasper Asgreen (Soudal), Victor Campenaerts (Lotto Dstny) en Jonas Abrahamsen (Uno-X). De voorsprong ging snel naar de minuut, maar door de controle van de sprintersploegen in peloton werd deze nooit groter. Het leek wandeletappe te worden die zou eindigen in een massasprint.

Kopgroep
Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) probeerde halverwege de oversteek naar de vluchters te maken, maar dat was helemaal naar de zin van groenetruidrager Philipsen. Eenkhoorn wachtte even, deed een nieuwe poging en slaagde erin - met hulp van ploegmaat Campenaerts - zich bij de kopgroep voegen. Veel ruimte kreeg deze niet, waardoor de finale beslist zou uitdraaien op een massasprint. De ploegentreintjes reden dan ook in de laatste kilometers hun sprinters naar voren  Ook Mike en zijn ICW-maats toonden zich met Biniam Girmay.

Verrassing
Maar in een spannende finale bleven de vier hardrijders het jagende peloton nipt voor. Asgreen bleek op de licht oplopende finishstraat de sterkste. Voor de teleurgestelde Eenkhoorn restte de tweede plaats. Philipsen kreeg er een troostprijs: hij won de groepssprint voor plaats 4. Girmay bleef steken op plaats 19. In het spoor van Van der Poel en Zimmermann kwam Mike als 56e binnen.In de algemene rangschikking verandert niets.

 

Hoe ging het in de finale met jullie treintje? "We komen helaas te kort. Niks aan te doen."
Morgen reële kansen voor jullie? "Morgen is echt een lastige rit."

TDF 18 PHOTONEWS 11043707 010