1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Rond halfdrie stond Mike op het startpodium voor zijn tijdrit over 22,4 km. Zijn eindtijd - op 7.25 minuut van de winnaar - was goed voor plaats 125 in de daguitslag. Gisteren had hij al aangegeven dat vandaag en ook morgen voor hem alles in het teken staat van herstel na zijn valpartij van afgelopen zondag. Hij weet namelijk dat er later deze week nog "mooie ritten volgen voor sprinters en baroudeurs." Een belemmerende factor is verder door de Tour-organisatie aangewezen kleine en erg warme hotelkamer die hij vier dagen deelt met ploeggenoot Adrien Petit. De Avondetappe stuurde zelfs Herman van der Zandt op inspectie naar het onderkomen van de twee gehavende Intermarché-coureurs (film NOS).

Vingegaard haal uit
Het secondespel om de gele trui is voorbij, want Jonas Vingegaard heeft verwoestend uitgehaald in de enige tijdrit van de Tour de France. De Deen reed zijn grote concurrent Tadej Pogacar op liefst 1’38”. In de stand is zijn bonus opgelopen van 10 tellen tot 1:48. Wout van Aert eindigde als 3e. Deze had zijn tijdrit zeer goed ingedeeld en mocht na Rémi Cavagna plaats nemen in de hotseat, tot de man in het geel over de finishlijn stoof.

 

Reactie Mike
Een zware opgave de tijdrit vandaag en de bergetappe van morgen?
"Ja ik ben toch nog niet heel fris, dus kijk niet echt uit naar morgen. Hopelijk gaat het wat beter 😅😅,
want vandaag kon ik ook niet heel veel harder 😅"
Reactie op het bezemkast-verhaal? "Ja, een paar. Maar ik stop met klagen, dit moet niet de enige manier zijn dat ik publiciteit pak 😂😅"