1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De renners en de staf van Intermarché-Circus-Wanty genieten vandaag in de Haute-Savoie van hun welverdiende rustdag. Het hotel van de ploeg ligt in Megève, een plaats die ook vaak etappeplaats is in het Critérium du Dauphiné. Er wachten nog zes ritten op de renners. Morgen de bergtijdrit en woensdag een pittige Alpenrit. Vervolgens op donderdag en vrijdag relatief vlakke ritten en zaterdag de bergetappe door de Vogezen. En zondag de slotetappe naar Parijs.

Eerst genezen, daarna wellicht sprinten

Mike geeft aan dat de genezing van de wonden van de valpartij eerste prioriteit is. Dan is de bergetappe na Courchevel met meer dan 5000 hoogtemeters ook geen kleine opdracht. Alles hij zich donderdag beter voelt zal hij samen met Biniam gaan sprinten. Al ligt een vroege vlucht op de donderdag en vrijdag op de loer. Deze kan in de laatste week vaak lang dragen, omdat de vernoeidheid groter en groter wordt.

Criteriums

De eerste contracten voor de profcriteriums rollen binnen. Mike staat aan de start in Boxmeer op maandag 24 juli en ook in Surhuisterveen op dinsdag 25 juli. Mogelijk volgen er nog een paar, waaronder Emmen op zondag 30 juli.

2e Rustdag MegeveStarttijd in de tijdrit: 14:22,30 uur

Morgen staat dus een bergtijdrit van 22,4 kilometer op het programma.
De eerste renner start in Passy om 13.05 uur. De laatste renner wordt rond 17.36 uur verwacht aan de streep in Combloux. De starttijd van Mike is 14:22,30. Er zijn dan al 56 renners voor hem vertrokken.

Programma

Het programma voor het najaar is al enige tijd geleden gepubliceerd. Onder het gebruikelijke voorbehoud doet Mike de Druivenkoers, Renewi Tour (voorheen Benelux), de Bretagne Classic.
Daarna vliegt hij naar Canada voor twee WorldTour-koersen in Québec en Montréal. Hij eindigt het seizoen in Binche en Parijs-Tours (op zondag 8 oktober)