1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Net als vorig jaar gaan we met de supportersclub naar het NK om Mike aan te moedigen. Dit jaar is het NK op 1 juli in Hoogerheide. Na een aanloop is in hier een mooie ronde van 11 kilometer  die de renners in totaal 15 keer afleggen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we met auto’s of met een bus. We willen om 11.00  uur vertrekken vanaf ons clublokaal Roelanzia.

Aanmelden
Heb je zin om mee te gaan laat het uiterlijk zondag (24 juni) weten via de mail. Ga je op eigen gelegenheid, laat het dan ook even weten a.u.b.

Toelichting op parcours
Het NK gaat in Nispen om 10:15 uur van start en na een aanloop van zo'n 50 kilometer bereiken de renners het slotcircuit in Hoogerheide. In het Noord-Brabantse dorp finisht de race na een afstand van 221,6 kilometer. Het parcours leent zich voor een massasprint, maar daarbij moeten de rappe mannen er wel rekening mee houden, dat de slotkilometer grotendeels bestaat uit een smal weggetje. Van een royale sprintvoorbereiding zal amper sprake zijn. Het wordt een kwestie van knokken voor een goede positie, waarna de route op ruim 200 meter op breed asfalt belandt. In de laatste 500 meter loopt de weg bovendien vals plat op.

De renners stappen op hun fiets in de Dorpstraat in Nispen en na een rondje door het dorp start de NK-wegwedstrijd officieel op de Bergsebaan. Vervolgens gaat de route via Kruisland, Steenbergen, Moerstraten en Heerle naar Hoogerheide. Die aanloop is 49,1 kilometer lang en nagenoeg vlak. In Hoogerheide krijgen de renners een lokale lus van 11,5 kilometer voorgeschoteld, die vijftien keer op het menu staat. Na de passage aan de meet op de Scheldeweg gaat het over de Putseweg naar de dorpsrand. Over de Sportlaan en Huijbergseweg bereikt de route de N289, om bij de eerstvolgende rotonde linksaf de Kooiweg in te slaan. Het parcours blijft de contouren van het dorp volgen tot in het naburige Woensdrecht. 

Op 4 kilometer van de streep liggen op de Bossestraat wat kasseitjes in de route. Deze sectie loopt in 350 meter af met 4,8%. De route vervolgt op het asfalt van de Langeweg om vanaf de Rijzendeweg 1.500 meter lang alleen maar klinkers te bevatten. Dat eerste stuk op de Rijzendeweg loopt bovendien in 500 meter met 3% op, waarna ook de Berglaan, Fortuinstraat, Nederheide en Dorpstraat vol liggen met straatstenen. Pas op Onderstal – op 1 kilometer van de meet – bestaat het wegdek weer uit asfalt, al speelt hier een andere hindernis een rol – het is krap. Onderstal is een smal weggetje dat door de weilanden van Woensdrecht naar Hoogerheide gaat. Met nog 230 meter te gaan draaien de renners rechtsaf het brede en gladde asfalt van de Scheldeweg op. In de laatste 500 meter loopt het parcours vals plat omhoog. De finish wordt verwacht rond 15:25 uur.