Mike werd vandaag veertiende in een sprint in de straten van Kuurne. Een grote groep streek in de laatste tweehonderd meter neer op de laatste drie koplopers met Mikes ploegmaat Christoph Laporte. Fabio Jakobsen won de sprint van de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne en klopte na 195 kilometer Caleb Ewan  met een wiel. Hugo Hofstetter stond eveneens op het podium. De Fransman Laporte (Jumbo-Visma) werd achtste.

Drie Nederlanders in de vroege kopgroep

De Nederlanders Bas Tietema, Wessel Krul en Taco van der Hoorn waren vertegenwoordigd in een kopgroep van zeven renners. De andere waren Lluis Mas, Luke Durbridge, Arjen Livyns  en Jules Hesters mee. Drie minuten was de maximale voorsprong omdat de sprintersploegen niet lieten begaan. Halfkoers konden ook Ben Healy en Julius van den Berg nog de oversteek van twee minuten maken.

Ineos maakt al vroeg tempo

De coureurs van Ineos-Grenadiers schudden op zo'n 95 kilometer van de streep al eens flink aan de boom. De groep viel in verschillende stukken uit elkaar. Een scenario dat we in de laatste twee koersuren vaker zagen. In de kopgroep blijven zes renners over na de eerste bergjes.

Asgreen en ook Benoot gaan 'snokken'

Op zeventig kilometer een aanval van Asgreen op de Hotond, kort daarna een versnelling van Tiesj Benoot en dat op het moment dat de eerste groep nog uit zo'n 55 renners bestaat. Mike zit in de buik van deze groep. Door de versnelling van Benoot op de Trieu splijt de groep weer in tweeën. Zeventien koplopers vooraan. Mike zit dan in de tweede groep, waar Israel-Premier Tech het tempo bepaalt. Met nog vijftig kilometer voor de boeg is de achterstand van de tweede groep 49 seconden. De overgebleven koplopers zijn inmiddels gegrepen door de eerste groep.

Jumbo heeft drie coureurs vooraan

Benoot kreeg ploeggenoten Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte mee in de eerste groep. Verdere ook de favorieten: Tom Pidcock, Stefan Küng, Matteo Trentin, Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Iván García en verder zijn ook de vroege vluchters Van der Hoorn, Livyns en Durbridge mee.

In de tweede groep zijn vooral Lotto Soudal, Israel-Premier Tech en Alpecin-Fenix aan het werk om de kloof te dichten. Op zo'n 18 kilometer van de meet ontstaat een trio vooraan op initiatief van Laporte. Narvaéz en weer van der Hoorn glippen mee. De tweede groep (van Mike) sluit weer aan en een sprint van een grote groep zit er nog steeds in. De Jumbo-mannen proberen de aanval van Laporte te verdedigen en Nathan van Hooydonck, Tiesj Benoot en Mike zitten steeds vooraan in het peloton.

Trio verdedigt tien seconden.

Onder de vod van de laatste kilometer is het verschil nog altijd acht seconden, maar in de laatste rechte lijn komt het peloton alsnog langszij. Met een ferme en lange sprint schiet Fabio Jakobsen langs de vluchters, waarna hij de opkomende Caleb Ewan knap voorblijft.

Wel een sprint, maar geen sprinterskoers
Mike: "Het bleef onrustig in de laatste twee uurtjes en ook wel lastig. Ik had wat moeite met positioneren, waardoor ik niet écht in koers kwam. In de tweede groep was het vooral de vlucht beschermen. Met drie man voorin was het voor ons een mooie situatie. Uiteindelijk was de sprint een beetje ongelukkig omdat het stil viel en daardoor wat mannen van achteruit kwamen. Het werd dan weliswaar een sprint, maar ik vond het geen echte sprinterskoers."