1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de slotfase van de rit liep alles wat anders dan gepland. De renners zagen de kopgroep rijden, maar een echte georganiseerde achtervolging door treintjes van de sprintploegen kwam op de smalle wegen niet op gang. Mike was een van de renners die – zonder succes – een demarrage plaatste.

Alleen Mads Pedersen arriveerde 2 seconden voor de groep. Mike kwam in het pelotonnetje als 15e binnen, met in zijn wiel Dylan Groenewegen.

Geen verschillen
Wind en een opeenvolging van veel venijnige klimmetjes zorgden ervoor dat de vierde etappe een selectieve wedstrijd werd die overigens in de rangschikkingen nauwelijks veranderingen bracht. Tot veler verbazing hield de groep vroege vluchters net stand. Nizzolo won de sprint van het peloton, maar dat was 6 seconden na de zes overgebleven vluchters van wie Colin Joyce (Rally) de rapste was.

 

Valpartij
60 km voor de finish was voor in het peloton een valpartij met o.a. Mike en Timo Roosen. Gelukkig kon Mike meteen weer aansluiten in de groep, Timo lukte dat wat later.

Rangschikking
Remco Evenepoel behoudt uiteraard zijn leiderstrui.  De strijd om de podiumplaatsen zal in de slot tijdrit van morgen nog spannend worden, want de achterstand van Mike (5e) op Van der Sande (2e) is 7 sec., op Pedersen (3e) 4 sec., op Van der Lijke (4e) 2 sec. De renners na plaats 5 staan op grotere achterstand.

Tv
Eurosport zendt de tijdrit uit vanaf 14:30 uur.

Na de valpartij, meteen weer terug in het peloton. Gevolgen van de valpartij?
"Knieën kapot, maar we moeten verder."
De laatste kilometers?
"Die verliepen zo chaotisch dat we niet meer toekwamen aan organiseren!"
En die tijdrit morgen?
"Hopelijk gaat die beter dan mijn vorige. Ik ga mijn uiterste best doen."