De tweede veldrit van deze winter had Mike gepland in Sint-Michielgestel. Ondanks een prima performance in Boxtel op 22 december was hij voor de start wat minder hoopvol gestemd. Een vrije korte startstrook en dat vanaf één van de laatste startposities was meer dan lastig. Ook was het parcours smal en de bochten waren ontelbaar. Dus inhalen zou een flink karwei gaan worden.

Team Destil-Orange Babies in de aanval
Na de start vertrokken de renners van het team Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies natuurlijk snel. Onder aanvoering van Maik van der Heijden maakten ze een kloofje. Stan Godrie in eerste instantie mee in de slipstream en ook Kyle Agterberg kwam snel vooraan. Mike zat in die beginfase al snel op dertig seconden. In de tweede ronde, toen hij binnen de beste twintig kwam, zelfs op meer dan 40 seconden.

Godrie neemt voortouw en pakt zege
Vooraan had Stan Godrie het heft in handen genomen en een voorsprong opgebouwd van tien seconden op zijn ploegmaats Van der Heijden en Agterberg. Mike - fel aangemoedigd door zijn supporters – zette zijn opmars voort en meldde zich na twintig minuten koers in de top tien. Trainer Tim Heemskerk coachte Mike met de verschillen tot de renners rond plaats vier. Op dat moment moest hij nog twintig seconden goed maken. Vooral die fase kon hij zijn eigen weg uitkiezen en kwam hij bij zijn vroegere Rabobank ploegmaat Gert-Jan Bosman. In de slotfase zag hij dat een podiumplek niet meer haalbaar was. Hij liet wel Bosman nog achter zich en werd vierde. Godrie won de koers voor Agterberg en Van der Heijden.

Parcours leent zich niet voor de perfecte inhaalrace
Mike: "Ja, dit was een slechte koers om achteraan te starten. Maar het was wel mooi om een opmars te maken. Maar ook wel jammer omdat ik nooit in de koers heb gezeten. Al met al heb ik wel genoten en ook een goed gevoel overgehouden aan deze cross. En dat zijn de belangrijkste dingen in deze veldrit in Sint-Michielsgestel." Wanneer wist je dat het podium niet haalbaar was ? Mike: "Eigenlijk al in de eerste ronde…….nou ja, halverwege toen de achterstand op Agterberg en Van der Heijden niet veel kleiner werd. De achterstand op Godrie tussen de tweede ronde en de laatste ronde liep maximaal vijftien seconden op. Als ik snel bij hem had kunnen komen, was het wellicht een mooi duel geworden. Maar als telt ook niet in de cross!"

Foto's: Gerard Keijsers