Mike koppelgenoot van jeugdrenner Mart in Nacht van Woerden: "Mike reed wel goed"

Aan de vooravond van de traditionele Koeienmarkt van Woerden is er in het centrum van die stad een internationale veldrit. Dit jaar was het al voor de 19e keer dat de renners op het verlichte parcours langs de kermisattracties zoefden.In 2013 nam Mike voor het laatst deel aan de Nacht van Woerden. Hij werd toen tweede achter de Duitse kampioen Marcel Meisen.

Maar deze week verscheen hij weer aan de start. Weliswaar in het voorprogramma: een koppelveldrit waarin jeugdrennertjes gekoppeld worden aan bekende profs.

Stralende Mart
De jonge Mart Zwaneveld mocht met zijn idool Mike de strijd aangaan. Voor wedstrijd kreeg hij een door Mike gesigneerd Jumbo-Visma-shirt. Stralend stond hij dan ook aan de startlijn naast  Mike, die op de parkomloop meteen kon wennen aan zijn  nieuwe Bianchi crossfiets. Gelukkig stuurden ze allebei goed, in tegenstelling tot enkele andere renners die een bocht te kort namen en de sloot indoken.

"Mart wil graag winnen", vertelde Mike voor de start. "Ik kan hem dat niet verzekeren, maar we gaan gewoon ons best doen." En dat deden. Helaas zat het podium er niet. "Mike reed wel goed, maar het was wel zwaar, we hebben flink moeten zweten", liet Mart na afloop weten.

Winnaars
De wedstrijden die later op de avond werden verreden, kregen Nederlandse winnaars: Maud Kaptheijns bij de vrouwen en Lars van der Haar bij de mannen. Wanneer Mike weer in het veld in actie komt is nog niet bekend.

Back to Top