Terwijl de renners van het afgelopen jaar nog gekozen worden en de wielerbladen terugblikken op het afgelopen wegseizoen, is voor Mike het voorjaar al aangebroken. "Dinsdag en woensdag zitten we met de ploeg in 'de Hel'. We gaan op het traject van Parijs-Roubaix de nieuwe fietsen testen. We zullen ons woensdag moeten haasten", zegt Mike, "want 's avonds moet ik op tijd in de Venrayse schouwburg zijn voor het Limburgs wielergala!"

Genomineerd
Afgelopen woensdag was hij als genomineerde in Den Bosch aanwezig bij de verkiezing van de renner van het jaar (foto). De Gerrit Schulte Trofee  ging uiteindelijk Mathieu van der Poel. Deze liet onder meer Mike, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk achter zich. Bij de vrouwen won Annemiek van Vleuten.

Limburgs wielergala
Woensdag 27 november doet Mike een gooi naar de titel van Limburgse renner van het jaar. Tijdens het Limburgs wielergala – alleen voor genodigden – in Schouwburg van Venray wordt de winnaar bekendgemaakt. Tom Dumoulin en Wout Poels zijn samen met Mike genomineerd. Mike is al eens Limburgs renner van het jaar geweest.

Wielercafé
Op donderdag 28 november is Mike weer te gast  in de Venrayse Schouwburg. In een wielercafé interviewt presentator Frans Pollux  samen met auteur Bert Wagedorp zijn gasten: Wout Poels, Peter Winnen en Mike. Kaarten kosten € 15,00 en zijn te verkrijgen via de website van de Schouwburg. 

De bladen
Te groot om te bevatten kopt Procycling in het jaaroverzicht 2019. In een interview van acht bladzijden kijkt auteur Léon de Kort met Mike terug naar de meest bijzondere 48 uur uit zijn vijf seizoenen profwielrennen.
Ook in het eindejaarsnummer van Wielerevue mag Mike onder de titel Voor altijd Nederlandse wielergeschiedenis uit de doeken doen hoe hij de bizarre ontknoping van de eerste Touretappe heeft beleefd.

"Nog niet volle bak"
De laatste dagen maakt Mike – in overleg met zijn  trainer – al heel wat kilometers op de weg. "Maar nog niet volle bak, hè", zegt Mike. "Vandaag heb ik bijna vier uur  opzitten. Het is allemaal nog voorbereiding. De tweede week van december gaan we met de ploeg op trainingskamp naar Spanje. We zitten dan in de buurt van Girona. Als we terugkomen in Nederland,  is er meteen de voorstelling van de ploeg voor het nieuwe seizoen. Ook in januari trainen weer twee weken in Spanje. Waarschijnlijk in de omgeving van Alicante. We wachten af hoe het trainingsprogramma verloopt en beslissen dan of hierin ook enkele crossen passen."

Van de berg naar de Omloop
De voorbereiding op het klassieke voorjaar eindigt voor Mike met een hoogtestage op El Teide, de vulkaan op Tenerife. Want direct na afloop hiervan staat zijn eerste koers van 2020 op het programma: Omloop het Nieuwsblad (zaterdag 29 februari).