Mike kwam vandaag in de vijfde etappe van de BinckBank Tour op bekend terrein. Via de beide Limburgen (Belgisch en Nederlands) kwamen de renners aan in Venray. Na de eerste doorkomst moesten ze nog drie plaatselijke ronden afwerken van elk vijftien kilometer. De omloop door Venray, Veulen en Castenray was erg nerveus, zo bleek. Uiteindelijk won de Columbiaan Álvaro José Hodeg in een massasprint. Sam Bennett, ritwinnaar van de eerste drie etappes, kwam nog sterk opzetten, maar strandde op een tweede plaats. Mike werd 24e en blijft zevende in het klassement.

Ex-ploegmaat Roy Curvers mee in de ontsnapping

Aanvankelijk reden zes renners weg uit het peloton met daarbij de Nederlanders Roy Curvers en Moreno Hofland en de Belgen Senne Leysen, Thomas Sprengers en Baptiste Planckaert en Carlos Verona. Zij konden echter niet lang standhouden. Een nieuw kwartet met Oscar Riesebeek, Willie Smit, Robert Stannard en Jasha Sütterlin deden het beter, maar werden op vijf kilometer van de meet in Venray ingerekend.

Vanuit de helikopter was de chaos in de sprintvoorbereiding goed te volgen. Lead-out en sprinters raakten elkaar voortdurend kwijt. Zo ook Mike en Dylan Groenewegen. Mikes ploegmaat Tim Roosen bracht Groenewegen nog in stelling. Maar de Amsterdammer bleef verder achter op Hodeg en Bennett. Groenewegen zal morgen niet meer van start gaan. Mike probeerde nog in het kielzog van de snelsten mee te sprinten, maar kon geen doorgang vinden.

Het was niet alleen chaos in de sprint!
Mike: "Het was niet alleen in de sprint chaos, ook daarvoor al. Het rondje in Venray was best hectisch en er werd heel nerveus gekoerst. Je moest constant vechten voor je plek. Daardoor verloor Dylan ook mijn wiel zo'n vier kilometer van de meet. Het was toch mooi om in de eigen regio te koersen, maar ik moest ook gefocust blijven."

Morgen, de tijdrit over 8 kilometer

In het algemeen klassement veranderde er weinig en behoudt Tim Wellens de koppositie in het algemene klassement. Morgen staat in Den Haag een individuele tijdrit op het programma van iets meer dan acht kilometer. Mike zal daarin zijn zevende positie in het klassement moeten verdedigen. Er staan dertien renners slechts vier seconden achter hem. Waarschijnlijk zullen de verschillen niet groot zijn op dit korte traject.