Mike heeft met een zevende plaats in de korte, maar pittige Ardennenrit een uitstekend resultaat neergezet. Hij maakte in de vierde etappe van de BinckBank Tour deel uit van een kleine achtervolgende groep. Alleen de drie koplopers met zijn ploegmaat Laurens de Plus en drie andere renners bleven Mike voor. Mike won vrij gemakkelijk de sprint van de achtervolgende groep. Hij staat nu op een vijfde plaats in het algemeen klassement op 38 seconden van Wellens.

Toch weer Wellens in Houffalize

De rit over 96 kilometer rondom Houffaluze werd gewonnen door de Belg Tim Wellens. De kopman van Lotto Soudal was na een spectaculaire Ardennenetappe iets sneller dan de Zwitser Marc Hirschi. De kopman van Jumbo-Visma, Laurens De Plus finishte als derde. Wellens is tevens de nieuwe leider.

Iljo Keisse en Stan Dewulf maakte er snel werk van en kwamen als duo aan de leiding op een parcours dat werd gekenmerkt door de steile Mur de Saint-Roch (1,1 km aan 11%) en nog enkele kleinere kuitenbijters. De twee Belgen begonnen op zestig kilometer van de streep aan een zoveelste passage van de Mur de Saint-Roch toen de Jumbo-Vismarenners met Mike plots een tempoversnelling doorvoerde. Het gevolg was aanzienlijk, want het peloton scheurde in verschillende stukken.

Topfavorieten vinden elkaar op Mur de Saint-Roch

De favorieten wisten de vroege vluchters Dewulf en Keisse in te rekenen, waardoor negen renners aan de leiding kwam. Toch kwam er een hergroepering, waarbij Wellens het nog even solo probeerde.. Hij liet zich echter weer inrekenen door een achtervolgende groep. Op de laatste beklimming de Mur de Saint-Roch forceerde De Plus en konden alleen nog Wellens en Hirschi mee. Later maakte Iván Garcia de oversteek, maar dat was niet voor lange duur. De voorsprong van de koplopers op de achtervolgers liep naar de vijftig seconden. Mike zat na de beklimming niet direct bij deze groep, maar kwam samen met Jansse van Rensburg en Geniets terug aansluiten in een tussenstrook.

"Dit had ik niet verwacht"
Mike: "Poeh, dat viel me akelig mee. Ik had dit niet verwacht, dus ben zeer tevreden. Laurens de Plus gaf al vrij snel aan dat hij zich goed voelde. Dus we probeerden de koers hard te maken en te openen. Mede door de natte weersomstandigheden (druilerig en nat wegdek) werd al vrij vroeg selectief. Maar met Laurens van voren, zat ik relatief op mijn gemak. En zo kon ik ook mooi overleven in deze Ardennenrit. Ik had dit aan de start vanmiddag niet verwacht."