1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de laatste kilometers van de plaatselijke ronde in Ardooie effenden  Jos van Emden en Timo Roosen het pad voor de lead-out van Mike, die zelfs even moest inhouden om Dylan Groenewegen weer op te pikken en naar voren te rijden. Mike versnelde op het juiste moment en lanceerde Dylan perfect. Op Sam Bennett (Bora), die gisteren ook al won, stond echter geen maat. Jasper Philipsen (UAD) finishte als tweede. Voor Groenwegen restte de derde plaats. Mike werd 22e in dezelfde tijd als de winnaar.

"Kritiek op ons lead-out-werk is nu echt onmogelijk", zegt Mike direct na de finish als reactie op de discussie die gisteren in enkele media gevoerd werd. "Helaas kwam Dylan gewoon tekort. Maar morgen gaan we het weer proberen."


Klassement
Uiteraard behoudt Bennet de leiding in het algemeen klassement. Dylan en Mike staan daarin 8e en 9e. Hun achterstand bedraagt 16 seconden. De rit van morgen van Aalter naar Aalter is weer een rit op maat van de snelle mannen.

Vroege vlucht
Josef Cerny (CCC), Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Jesper Asselman (Roompot-Charles), Thomas Sprengers (Sport-Vlaanderen), Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) en Damien Gaudin (Direct-Energie) vormden de kopgroep van de dag. Hun voorsprong werd nooit meer dan drie minuten. Met name Team Jumbo-Visma controleerde de koers.

Wynants uit koers
Met nog honderd kilometer te gaan kwamen de Britse sprinter Chris Lawless en Mike ploegmakker Maarten Wynants ten val. Beiden gaven op. Wynants reed onmiddellijk naar het ziekenhuis om een foto te laten maken van zijn ontwrichte schouder.