1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De eerste rit van de BinckBank Tour werd gekenmerkt door stevige wind en behoorlijk natte omstandigheden. Na 168 kilometer werd door een peloton van 130 renners gesprint voor de deuren van de grootste woon- en slaapspecialist van Nederland en België, Morres meubelen in Hulst. Mike sprintte met Groenewegen in zijn wiel naar een derde plaats. Zijn ploegmaat kon echter niet meesprinten omdat hij werd ingesloten. Groenewegen werd zodoende zevende. Mike staat vijfde in het algemeen klassement op zes seconden van de Ierse winnaar Sam Bennett.

Vluchters pakken seconden bij de gouden kilometer

De namen van de vroege vlucht waren Lars Bak, Baptiste Planckaert, Aaron Verwilst en Łukasz Wiśniowski. Zij ontsnapten snel genoeg naar de start in Beveren, op het moment dat het zonnetje nog door de wolken prikte. De weersverandering zorgde daarna voor chaos in het peloton. Samen met een val ontstond een flinke verbrokkeling met meerdere groepen. De koplopers verdeelden wel nog de bonificatieseconden bij de gouden kilometer. Wiśniowski greep zelfs acht seconden en staat nu tweede in het algemeen klassement.

In de finale was de beste sprintvoorbereiding weggelegd voor het Trek-Segafredo treintje met Edward Theuns. Ook Mike en Dylan zaten perfect totdat de Deen Mads Pedersen (Trek) zich terug liet zakken, waardoor Groenewegen ingesloten raakte en niet meer kon sprinten uit het wiel van Mike. In de laatste honderd meter kwam Bennett langs iedereen en won overtuigend. Theuns werd tweede en Mike hield zich weer knap staande in dit geweld met een derde plaats en pakte zo drie bonificatieseconden.

"We zaten goed in koers en zaten ook in een ideale positie, maar……"
“Ik wist niet precies waar Dylan zat”, aldus Mike. “Daardoor wachtte ik te lang om de sprint aan te gaan. We zaten in een ideale positie. Dit is balen en moet beter de komende dagen. We zaten wel als ploeg de hele dag goed in koers en hadden de controle. Verder was het een hectisch en nerveuze dag door de weersomstandigheden. Ik had relatief weinig last van de koersdag van gisteren in Alkmaar. In het begin was het wel even lastig, maar later voelde ik me prima. De sprints zijn in deze BinckBank belangrijk, zeker morgen, woensdag en vrijdag. De Ardennenrit op donderdag lijkt op papier erg lastig, maar dat is ook afwachten. En met Laurens de Plus hebben we natuurlijk nog een andere belangrijke troef in handen.”

Morgen staat de tweede rit op het programma van Blankenberge naar Ardooie over 169 kilometer.