Ronde van Turkije: laatste koers voor Team Sunweb

Mike is vandaag van start gegaan in de Presidential Cycling Tour of Turkey (Ronde van Turkije). Voor Mike is dit de laatste koers van het seizoen en ook de laatste wedstrijd in het shirt van Team Sunweb. Hij eindigde in de eerste rit op de 34e plaats, nadat hij de sprintvoorbereiding had gedaan voor zijn ploegmaat Edward Theuns.

Winst voor Richeze
Maximiliano Richeze is de eerste leider in de Ronde van Turkije. De Argentijn sprong in de laatste kilometer weg uit het peloton. Ploegmaat en sprintkopman Fernando Gaviria kwam vier kilometer voor de meet hard ten val en brak zijn sleutelbeen. Richeze bleef Bennett en Drucker voor. 

Negen WorldTour-ploegen
Met negen WorldTour-ploegen aan de start vertrok het peloton vanuit Konya voor de eerste rit door Turkije. Er ontstond een kopgroep van vijf. De onbekende namen hielden het vol tot 11 kilometer van de meet op. De strijd tussen de verschillende sprinttreintjes veroorzaakte een gevaarlijk moment. Fernando Gaviria probeerde zich door het peloton te wringen, maar raakte ingesloten. De Colombiaan kwam eenzijdig ten val en maakte direct daarna de gebaren die horen bij een gebroken sleutelbeen. De sprinter reed de etappe wel uit. In de laatste bocht liet de ploegmaats van Richeze een gat vallen, waardoor hij kon ontsnappen. 

Mike: "Ik kwam achter Nikias Arndt op zo'n 1200 meter voor de streep op kop en heb toen doorgetrokken tot zo'n 700 a 800 meter van de finishlijn. Edward Theuns zat achter me. Het achterwiel van Hodeg brak in de laatste bocht een beetje uit, waardoor het gat viel voor Richeze en ook Theuns schrok. Toen was de sprint eigenlijk gereden. De afspraak is dat we deze week voor Edward werken in de sprint."

Tweede etappe
Op de tweede dag bereikt de Ronde van Turkije de populaire Mediterraanse kust. De rit van Alanya naar Antalya over 154 kilometer is niet lastig. Het klassement zal waarschijnlijk worden gemaakt in de vrijdag-etappe.

Back to Top