Eenzelfde scenario op de tweede dag in Turkije

Het scenario van de tweede rit leek behoorlijk veel op de eerste dag. Alleen nu was het Sam Bennett, die won. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe profiteerde in laatste paar honderd meters van de lead-out van Maximiliano Richeze voor Álvaro José Hodeg en klopte vervolgens de sprinter van Quick-Step Floors. De Ier neemt op bonificatieseconden de leiderstrui over van Richeze.

Weer voor de sprinters
De tweede etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey leek een prooi te worden voor de sprinters en dat werd het ook. Vier vluchters deden een dappere poging om uit handen te blijven van het peloton, maar zij hebben de gehele dag geweten dat zij aan een kansloze missie bezig waren. De Belg Sprengers werd in de laatste twaalf kilometer als laatste coureur bijgehaald door het peloton.

Mike: "Het was een gemakkelijke rit. De finale was niet alleen chaotisch, zelfs levensgevaarlijk. We raakten elkaar kwijt. Eerst moesten we naar Nikias Arndt, daarna verloor Edward mijn wiel. Ergens bij de laatste bocht vonden we elkaar. Maar toen kwam ik ook vast te zitten en moest ik ook een paar keer uitwijken. Edward kwam toen langszij en kon nog naar een zesde plaats sprinten."

Klassementen
In de daguitslag werd Mike 29e en in het algemeen klassement staat hij 31e plaats op zestien seconden van Bennett.

 

Back to Top