1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Santos Tour Down Under gaat dan eindelijk beginnen. Vanaf 5 januari verblijft Mike in Australië en morgen gaat deze 20e editie van start. De koers in inmiddels uitgegroeid van een toeristsche trip tot één van de best georganiseerde en meest gewaardeerde koersen op de WorldTour-kalender. 

Etappeschema
De eerste WorldTour koers van 2018 heeft opnieuw een evenwichtig etappeschema, wat dat betreft een voorbeeld voor andere organisatoren. Van de zes geplande etappes lijken er drie op een sprint uit te draaien. De eerste, derde en zesde dag worden sprinters zoals Ewan, Viviani en Sagan verwacht. Ook de Duitser Phil Bauhaus (Sunweb) zal zich in deze strijd gaan mengen. Mike zal zoals hij al eerder aangaf in zijn blog, in de voorbereiding zijn werk doen. De tweede, vierde en vijfde dag is meer weggelegd voor de klassementsrenners. Sunweb telt dan op klimmer Sam Oomen.

Team Sunweb
Naast Mike -die rugnummer 84 draagt- staat aan de start: Nikias Arndt (81), Chad Haga (82), Phil Bauhaus (83), Chris Hamilton (85), Michael Storer (86) en Sam Oomen (87).
De startlijst is zoals altijd te vinden op de website van ProCyclingStats.com, klik hier

Ziggo-sport live en met samenvatting
Wie de etappes van de Tour Down Under wil volgen moet rekening houden met een tijdsverschil van negen en een half uur. De aankomsten worden verwacht tussen kwart over vijf en zes uur in de ochtend. Vanaf de tweede dag is de koers live te volgen op Ziggo Sport (kanaal 14). Ook is er rond de klok van negen in de ochtend een samenvatting van ongeveer anderhalf uur te zien. 

Rittenschema
Rit 1 Dinsdag 16 januari: Port Adelaide – Lyndoch (145 km)
Rit 2 Woensdag 17 januari: Unley – Stirling (148,6 km)
Rit 3 Donderdag 18 januari: Glenelg – Victor Harbor (146,5 km)
Rit 4 Vrijdag 19 januari: Norwood – Uraidla (128,2 km)
Rit 5 Zaterdag 20 januari: McLaren Vale – Willunga Hill (151,5 km)
Rit 6 Zondag 21 januari: Adelaide - Adelaide (90 km)