Een herstelde Mike met de 'bus' omhoog

Mike kwam vandaag als 128e over de streep in Chalmazal-Jeansaginière. Als achterstand verscheen in deze tweede etappe van het Criterium du Dauphiné 15 minuten en 41 seconden op de klokken. Enigszins voorspelbaar omdat Mike zich in de lastige slotfase niet bemoeide met de wedstrijd. Mike: "Ik voelde me gelukkig weer prima en had geen hinder meer van een 'onrustige' maag.

In heb in de finale George Bennett afgezet bij de eerste tien. Dat was op ongeveer twintig kilometer van de streep.  Daar begon de klim van de tweede categorie. Na een stuk vals plat volgde een beklimming van derde categorie. Ik heb bewust meteen uitgestuurd en plaatsgenomen in een busje."

Koersverloop tweede rit
Vijf koplopers schreven het verhaal van de dag, maar werden in de laatste tien kilometer gegrepen door Serge Pauwels, Tony Gallopin en Fabrice Jeandebosz. Dit laatste trio bleef ook over in de finale, maar strandde toch met de eindstreep in zicht. Movistar-renner Jesús Herrada had in de sprint bergop de beste timing en klopte de Fransman Gallopin. De drie koplopers werden wel nog twee, drie en vier in de uitslag. In het algemeen klassement blijft Alberto Contador de leider en staat Mike nu 129e.

De dag van morgen
De derde rit op de vierde dag gaat van Boën-sur-Lignon naar Tournon over 187,5 kilometer. Als de renners de Ardèche bereiken doemen tussen kilometer 95 en 115 twee beklimmingen op. Zelfs tot 1250 meter. Daarna gaat het bergafwaarts richting finishplaats met nog een colletje van drie kilometer à 8,2 % in de laatste twintig kilometer.
Mike: "Ik ga het wel proberen, maar waarschijnlijk denken dat meer renners. We zullen het zien!"
De uitzending begint weer om 15.55 uur en de live-ticker vanaf 12.35 uur op www.letour.fr.

Back to Top