1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De eerste rit in het Criterium du Dauphiné draaide uit op een massasprint. Na enkele kopstootjes in de laatste kilometer won de Fransman Nacer Bouhanni voor Jens Debusschere en Sam Bennett. Heel toepasselijk vierde Cofidis-renner Bouhanni zijn zege met enkele boksbewegingen na de streep.

Al heel vroeg gingen twee coureurs op zoek naar de dagzege. In eerste instantie de Belg Frederik Backaert, die later gezelschap kreeg van Mitchell Docker. Het duo kreeg maximaal 5,5 minuut. Ze werden ruim voor de streep teruggepakt. Mike kwam als 46e over de streep en we zagen dat hij Moreno Hofland in de laatste twee kilometer in een goede positie probeerde te brengen. Hofland sprintte naar een zesde plaats. In het algemeen klassement steeg Mike van plaats 132 naar 117.

Relaas van Mike
Het zag er relax uit. Was het dat ook? "Misschien leek het erop, maar bergop werd er toch stiekem doorgereden. In de slotfase kwam ik samen met Dennis van Winden en Moreno Hofland terecht in opnieuw een chaotische finale. Ik zou Dennis en Moreno afzetten. Maar door de rotondes was het best lastig positioneren. Ik deed zeg maar twee halve pogingen om Morene goed te plaatsen", aldus Mike. Mike voelt zich op dit moment niet helemaal topfit. Mike: "Vooral vanmorgen was ik niet lekker op mijn maag. Ook Moreno had er last van. Ik had weinig zin om te eten en dat is natuurlijk gevaarlijk in een meerdaagse wedstrijd. Maar ik voel nu na de etappe al wat verlichting. Hopelijk voel ik me morgenvroeg weer beter, want er wacht een lastige aankomst."