In de zesde etappe als 21e over de meet

Vier aanvallers kleurden de sombere dag van Wil naar Biel/Bienne over 193 kilometer, die uiteindelijk in een massasprint eindigde. De Slovaak Peter Sagan was de sterkste voor Roelandts en Kristoff. De Fransman Thibaut Pinot blijft leider in het klassement. Mike zat goed van voren en klasseerde zich op een verdienstelijke 21e plaats op zeven seconden van de winnaar.

Rustige dag en af en toe regen
De zesde rit verliep relatief rustig tot de laatste 2 uur. Af en toe werd het peloton verrast door een paar plensbuien. Ook op het einde van de etappe. De finale was verraderlijk met veel bochten en dus ook een nat wegdek. Daardoor  ontstonden verschillende breukjes in het peloton.

Mike: "Ik probeerde gewoon van voren te blijven. En nog bij Tom van Asbroeck te komen en iets voor hem te kunnen betekenen, maar dat lukte niet. Per toeval kwam ik uit bij Robert (Gesink,red.) en heb geprobeerd hem nog zoveel mogelijk naar voren te rijden en wat gaatjes te dichten. Dat lukte allemaal vrij goed. Alleen het laatste gaatje kreeg ik niet dicht omdat de top tien voluit spurtte voor de dagzege. We verloren zo die zeven seconden ! "

Bureau Sport
Op de Twitter van Patrick Burger zagen we een foto (zie boven rechts) van Frank & Erik van Bureau Sport. Zij waren verkleedt als Bassie en Adriaan en duwden een drinkende Mike op de Rettenbachgletscher.  Binnenkort zullen zij in hun TV-uitzendingen aandacht besteden aan het aanmoedigen van renners in een ‘mal pak’.

Back to Top