Mike overleeft koninginnenrit in Zwitserland

Met een achterstand van 23 minuten en 51 seconden op winnaar Tibaut Pinot kwam Mike na 237 kilometer samen met Fran Ventoso en Peter Sagan boven op de Rettenbachgletscher. In het dagklassement een 96e plaats. Met een hoogte van 2669 meter was de Rettenbachgletscher het ‘dak’ van deze Ronde van Zwitserland.

 

Verbetering in de vijfde rit
Mike: "Ik heb deze zware dag overleefd en ben content. Ik kon op de eerste klim van de dag goed mee tot het moment dat Team Astana tempo maakte. Ik moest bovenop passen, maar kwam weer snel terug in de afdaling. Er was toen al een serieus groepje gelost. Na die klim was het overleven tot aan de voet de laatste beklimming. Daar heb ik natuurlijk mijn eigen tempo gereden. Het ging een stuk beter als de dag ervoor."

Vierde dag was geen beste dag
De vierde rit van Flims naar Schwarzenbach over 193 kilometer was een dag om snel te vergeten. Mike kwam halverwege in de problemen, maar klampte steeds aan. "De laatste vijftig kilometer de hele tijd aan de rekker gehangen. Dat was zwaar, tot dat de sprinters loslieten. Dat was op 40 kilometer van het einde, waarna we rustig hebben uitgereden",  aldus een uitgebluste Teunissen. De etappewinst ging naar Michael Matthews. Mike kwam als 143e over de streep op 16:49 van de winnaar. 

Op de website van LottoNL Jumbo vonden we een treffende reactie van de ploegleiding over de vierde etappe. "Voor Mike Teunissen en Tom Van Asbroeck was het weer een zware dag. Voor hen is het hier dagelijks afzien en investeren. Dat is mentaal wel lastig”, concludeerde Jan Boven.

In het algemeen klassement staat Teunissen nu 121e op 1 uur 11 minuten en 11 seconden.

Back to Top