Na Kreiz Breizh bereidde ik mij voor op de Tour de l`Ain van afgelopen week, ik trainde een week goed door en reed zondag nog de hernieuwde Drielandenomloop.

Hierin was ik (zoals verwacht) nog niet helemaal hersteld van de inspanningen en toen er een groep van 30 man in schuifjes wegreed, zat ik niet mee. Op de klim naar het Drielandenpunt zette ik een tegenaanval op en met deze groep sloten wij nog aan, de rest zou nooit meer terug komen en al snel uit koers verdwijnen. Ik voelde al direct dat ik niet meer veel kon forceren en onderging de koers vooral. Uiteindelijk bleven we met zo´n 25 man over achter een ontsnapte kopgroep van 10. We werden dan ook nog eens verkeerd gestuurd en van daaruit reden we rustig naar de meet, bij mij was het beste er af en ik bolde rustig als 33e en laatste over de streep.

2 dagen later begon de Tour de l´Ain met een proloog, enkele klimmetjes zorgde ervoor dat het een proloog was die mij moest liggen. Na het eerste klimmetje moest ik echter al teveel gas terugnemen en verloor ik veel tijd, uiteindelijk eindigde ik pas als 51e, wat aangaf dat de vorm nog altijd niet is zoals t zou moeten. De 2 dagen daarop waren vlak en vooral erg saai, een klein groepje kreeg vanuit de start de zege en werd tegen het einde weer teruggehaald, waarna een massasprint kregen. De eerste etappe kwam ik nog tot een 7e plek, de 2e etappe kwam ik halverwege het peloton over de streep nadat ik 2 kilometer voor het einde nog maar ternauwernood recht bleef. De volgende dag was de lastigste van het rondje met enkele klimmetjes van 6 tot 10 kilometer. Op de eerste klim kon ik nog overleven maar daarna was het op, ik werd al direct gelost als de weg maar een beetje omhoog liep en ben bij de bevoorrading afgestapt. Door deze DNF is besloten om niet naar de Tour de l´Avenir te gaan en eerst maar eens een rustweek in te lassen. Als ik me weer hersteld voel, rijd ik in Eurode Omloop weer mijn eerstvolgende wedstrijd als test.