1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de spannende slotfase van het NK leek Jumbo-Visma de overtalsituatie te kunnen uitspelen met misschien zelfs Mike als winnaar.

Daan Hool (Trek) en Pascal Eenkhoorn (Jumbo) hadden een voorsprong van ruim een halve minuut op een groepje met Mike en zijn ploegmaat San Oomen. Uiteraard mochten de Jumbo's niet rijden, maar de aansluiting was mogelijk, want Taco van der Hoorn en  Oscar Riesebeek bleven gas geven.De vijfde man, Bart Lemmen (VolkerWessels), weigerde op kop  te komen. Kramp bij Mike zorgde echter voor een probleem. Hij ging nog als eerste van de achtervolgers de klim op, maar strandde op een 7e plaats achter Eenkhoorn die in de sprint geen moeite had met Hoole. Het brons ging naar Taco van der Hoorn. Missie geslaagd: de kampioen zit weer in ploeg.


Overtal
Na een levendige beginfase van de wedstrijd ontsnapten diverse renners, maar hun voorsprong werd nooit groot. Mike volgde rustig in het peloton. Op de VAM-berg ontsnapte een groep van 16 renners. Zij bleven lang vooruit, maar uiteindelijk moesten enkelen lossen en kon Mike met Ramon Sinkeldam de oversteek naar de eerste groep maken. Later sloot ook Pascal Eenkhoorn aan. Het doel was bereikt: Jumbo met zes in de kopgroep.

Plan?
"We probeerden overtal te creëren en uiteindelijk zaten de sterksten van voren en waren we met genoeg jongens mee. Liever had ik al meteen meegezeten. Nu kostte het toch energie om terug te komen, want iedereen keek naar ons. Eenmaal vooraan konden we weer meedoen als ploeg, zeker toen Daan en Pascal wegwaren. Het was een zo goed als 100 procent zekere situatie. Het was perfect. "
Eigen koers?
"Ik voelde me goed. We zaten met vier jongens in de finale en dan probeer je het ploegenspel te spelen. En de situatie met Pascal en Daan voorop maakte duidelijk dat andere ploegen in slechtere situatie zaten dan wij. En dat bleek!
Kopman?
"Sam Oomen, Pascal en ik waren niet de echte kopmannen, maar wel de jongens die het spel konden spelen. Dat was een goede keuze. Pascal is echt rap."
Tevreden met je uitslag?
"Ik heb veel moeten doen om weer in de kopgroep te komen. Daarna werd ik geviseerd door de anderen en kreeg ik ook nog kramp. Toen de twee voorop reden, was het aan mij om het spel te spelen en dat is gelukt."
Maar die kramp?
"Dat was erg vervelend. Eerst schoot die eruit,  later kwam die weer terug. Maar de winnaar zat al vooraan. Dus dat maakte nogal een verschil."