1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike nam in augustus 2016 deel aan de Arctic Race of Norway. Zijn eerste kennismaking met Noorwegen als prof. Hij eindigde als 70e in het eindklassement, dat werd gewonnen door de Italiaan Moscon. Drie jaar later was hij opnieuw in Noorwegen en liet zich duidelijk gelden in een nieuwe wedstrijd.

Ook als belofte renner al in Noorwegen

In juli 2013 nam Mike ook al als belofte renner (Rabobank Development Team) deel aan een wedstrijd op het meest westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland. De wedstrijd werd verreden onder de naam Tour des Fjords  (2.1. wedstrijd). Mike eindigde - mede door een prima tijdrit - als achtste in het eindklassement. De Rus Sergei Chernetski won de vierdaagse etappewedstrijd. De eerste kennismaking met Noorwegen viel in de smaak.

Hammer Series (2019)

In mei 2019 nam Mike – in zijn misschien wel sterkste periode ooit – deel aan de Hammer Series in Stavanger. Hij had de winst in de Vierdaagse van Duinkerke op zak en zou na deze Noorse wedstrijd ook de ZLM Tour op zijn naam schrijven. De Hammer Series was een nieuw concept van Velon, waarbij het vooral om de prestatie van het team ging. Desondanks maakte Mike individueel een sterke indruk op de Hammer Climb op de eerste dag en won deze. Hierdoor sprokkelde de ploeg veel punten en won na drie dagen het totaalklassement. Ook de ploegentijdrit op de laatste dag werd gewonnen door de geel-zwarte brigade (zie foto rechts).

Team Jumbo-Visma

Naast Mike zullen Jonas Vingegaard (rugnummer 31), Tobias Foss (32), George Bennett (33), Chris Harper (34) en Owen Geleijn (36) het team Jumbo Visma vormen. Mike is te herkennen aan het rugnummer 35.

Etappes

De Ronde van Noorwegen kent vier etappes, zonder tijdrit. Donderdag is de eerste rit van Egersund naar Sokndal over 150 kilometer. De tweede dag vijfendertig kilometer meer, met start en aankomst in Sirdal. Dag drie weer dezelfde start en finishplaats, nu Jørpeland voor 160 kilometer. Op de laatste dag starten de renners in Hinna Park, om 156 kilometer later te finishen in Stavanger.

Met Foss en Vingegaard als speerpunten

Mike: "Het zijn wel lastige ritten in Noorwegen. Volgens mij is er één rit, die zou kunnen eindigen in een massasprint. Controle wordt sowieso een stuk moeilijker omdat de ploegen slechts uit zes renners bestaan. Tobias Foss en Jonas Vingegaard zijn onze speerpunten. Maar we moeten kijken hoe de dagen verlopen. Op de tweede dag zijn er misschien wel mogelijkheden."

Tv

De wedstrijd wordt alleen uitgezonden via de Eurosport Player. De eerste twee etappes zijn vanaf 16.00 uur te zien. Op de derde dag begint de uitzending om 15.30 uur, terwijl de slotrit al om 13.30 uur wordt uitgezonden.