Ook in Münsterland Giro weer een topzesklassering

De Sparkassen Münsterland Giro is gewonnen door Álvaro José Hodeg. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step versloeg na ruim 190 kilometer de thuisfavoriet Pascal Ackermann met een minimaal verschil. Mike deed zelf de sprint, omdat Dylan Groenewegen lek reed in de allerlaatste kilometer. Mike werd zesde en voor hem eindigde naast Hodeg en Ackermann, ook de topsprinters Merlier, Gaviria en Walscheid.

Van der Poel wil schifting doorvoeren
Brian van Goethem, Maurits Lammertink, Juri Hollmann, Marc Claus en Lars Kulbe probeerden in het Münsterland een sprint te ontlopen. De voorsprong van deze vijf was bijna zeven minuten. Op zo'n tachtig kilometer van de streep was een passage door het Tecklenburger Wald voorzien met enkele korte klimmetjes. In die fase viel af en toe een flinke plensbui naar beneden. Voor Mathieu van der Poel was dit terrein en de omstandigheden een mogelijkheid om het verschil te maken. Hij kreeg bij zijn eerste versnelling Cocquard, Steimle en ook Mike mee. Het kwartet werd echter vier kilometer later weer gegrepen door een uitgedunde groep. Ook de tweede en derde poging van Mathieu van der Poel bracht niet het gehoopte succes. Wel zorgde hij er voor dat de voorsprong van de vijf koplopers steeds kleiner werd.

Weinig spektakel richting Münster
Op 55 kilometer van de streep werden de laatste vluchters opgeslokt door het peloton, waar het tempo onverminderd hoog lag, met dank aan BORA-Hansgrohe. De Duitse ploeg probeerde de koers te controleren voor Pascal Ackermann, die gebrand was op een overwinning voor eigen publiek. In de finale probeerde de sterke Van Goethem – die ook al in de vroege vlucht zat – het nog eens en hij hield lang stand. Het was dus vooral uitkijken naar topfavoriet Ackermann, maar de Duitse sprinter reageerde net te laat op de aanzet van Hodeg.

"Dylan bleek lek te rijden in de laatste kilometer"
Mike: "We zaten goed in de laatste kilometer. Alleen was Dylan er niet meer. Hij bleek lek te rijden in de finale. Toen ik omkeek zag ik hem nog komen, maar ook uitsturen. Zelf zat ik toen ook niet meer in positie, maar ben terug de groep ingestuurd. In de laatste tweehonderd meter valt Florian Sénéchal, die de sprint van de latere winnaar Hodeg aantrekt. Hij raakt waarschijnlijk Walscheid. Dat gebeurt nét langs mij. Moet wel een beetje ontwijken, maar sprint zo toch nog naar een zesde plaats."

Back to Top