1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Egan Bernal (Sky) heeft Parijs-Nice op zijn erelijst gezet. De Colombiaan werd bestookt door zijn landgenoot Nairo Quintana, maar hield in Nice voldoende seconden over. De zege in de slotrit was voor Ion Izagirre (Astana). George Bennett arriveerde na het werk van Mike en de andere renners van Jumbo-Visma in de groep met de meeste klassementsrenners.

Kopman Bennett
"Vandaag ging het zoals we gehoopt hadden. Er werd vanaf de start volle bak gereden en de besten bleven vooraan over en George zat daarbij", tweet ploegleider Nico Verhoeven. Door zijn 14e plaats in de slotetappe rond Nice verbeterde Bennett zijn positie in het eindklassement: hij werd 6e.

Bolletjes en groen
Dankzij de eerste vlucht van de dag stelde Thomas De Gendt zijn bolletjestrui veilig door nog wat punten te sprokkelen. Het puntenklassement was voor Michal Kwiatkowski.

Mike in grote groep
Met een achterstand van ruim 16 minuten arriveerde Mike in een behoorlijk groot peloton als 90e in Nice. In het algemeen klassement bezet Mike plaats 55. Vanavond keert hij terug naar Nederland om daar de laatste voorbereidingen te treffen voor Milaan-San Remo, de eerste grote klassieker van het seizoen.

"Ik heb George afgezet bij de eerste klim. Op die plaats was het smal en ging het er nerveus aan toe. Toch draaide ik daar op kop van de groep op. Hiermee blies ik mezelf helaas op, waardoor ik direct moest lossen. Pas na een poosje kon ik aansluiten in de gruppetto en daarin kon ik finishen", laat Mike weten vanaf het vliegveld waar hij rond 21.00 uur een vlucht heeft.