Vijfde na aanvallende koers in Memorial De Bruyne

Na een koers waarin hij voortdurend in de aanval was, eindigde Mike woensdag als vijfde in de Memorial Fred De Bruyne, met start en aankomst in Berlare. De overwinning ging naar Belgisch kampioen Olivier Naessen (Ag2r-La Mondiale).

De 27-jarige streekrenner haalde het licht afgescheiden voor Dimitri Peyskens en de Albanees Sefa Ylber. Jens Debusschere werd vierde. De kermiskoers in Berlare is genoemd naar de Fred De Bruyne  legendarische Belgische renner, ploegleider en wielercommentator.

(foto Hein van Bakel: in de kopgroep van drie)

In de aanval en blijven aanvallen
Vanaf de start lag het tempo van de 168 (!) deelnemers zeer hoog.  "Het was een zeer snel rondje",  vertelt Mike na afloop. "Al vrij snel ik reed met twee Nederlandse beloften weg uit het peloton. De koers diende door de wedstrijdcommissarissen wel even geneutraliseerd te worden omdat een aanzienlijk aantal renners tijdens de tweede van veertien ronden tegen de vlakte was gegaan. Wij mochten als koplopers herstarten met een voorsprong van 20 seconden.  Na enkele ronden werden we ingehaald. Waarna de ene aanval op de andere volgde.

In de slotfase reed een groep van 10 weg, maar met 19 man slaagden we erin de oversteek te maken. In die kopgroep zaten  onder meer Oliver Naesen, Edward Theuns, Lindsay De Vylder, Stijn Steels, Lawrence Naesen, Stijn Vandenbergh, Baptist Planckaert, Stijn De Bock, Jens Debusschere, Jasper Stuyven, Sefa Ylber, Sep Vanmarcke, Joeri Stallaert, Dimitri Peyskens en Kenny Dehaes. Net voor de aankomst glipte Naessen met twee anderen weg. In de eindsprint was alleen Dubusschere sneller dan ik. Met die vijfde plaats – na een aanvallende koers – ben ik tevreden. Het is een mooie voorbereiding  op Parijs-Tours en de Tour of Guangxi."

(foto Hein van Bakel: echte kermiskoers in Berlare)

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen 50 km in the attack, Trofeo Baracchi style. So much fun 😵😵 twitter.com/teamsunweb/sta…

via Twitter for iPhone

MikeTeunissen
MikeTeunissen Great ride by @tom_dumoulin, thrilling end of an incredible stage!! But man of the day ? @s_kruijswijk off course,… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 21 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Quick lap on the bike today, making sure to be back on time and not miss out on any Roubaix action. Although it wou… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 8 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter