De derde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. De regerend wereldkampioen kwam na een etappe van 186 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie als eerste over de finish door de sprint van een uitgedund peloton te winnen. Hij bleef Edward Theuns en Rudy Barbier voor. Mike deed opnieuw de voorbereiding voor Phil Bauhaus, die tiende werd. Mike kwam zelf als 49e over de streep in dezelfde tijd als Sagan.

Weer vijf avonturiers
In deze eerste rit op Belgische bodem gingen vroeg in de wedstrijd vijf renners op avontuur. Na twee kilometer ontstond er een kopgroep met daarin onder meer Elmar Reinders. De renner van Roompot-Nederlandse loterij koos er net als op de openingsdag voor om in de aanval te gaan. Ook Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) was opnieuw van de partij. Samen met Sander Cordeel (Verandas Willems-Crelan), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) en Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert). vormden zij de vlucht van de dag. De vijf reden een reden een voorsprong van 3:20 minuten bij elkaar.  Zoals gebruikelijk slaagde de vluchters er niet in om voorop te blijven. Op zeven kilometer van het einde werden de vijf ingerekend door het peloton. Het was inmiddels beginnen te regenen in finishplaats Ardooie. 

Vraag: geen waaiers vandaag ?
Mike: "Ja, het was wel nerveus. Op een aantal punten moet je wel van voren zitten en dat ging eigenlijk wel goed. Al bleek al snel dat de wind snel afnam en er veel stress voor niks was. Iets wat wel vaker het geval is binnen het huidige wielrennen."
We zien je niet altijd in beeld op tv, waar zit je meestal in de groep?
"Op punten van het parcours waar het kan probeer je natuurlijk zoveel mogelijk kracht te sparen. De ene keer is dat van voren en andere keer zit je meer van achteren", aldus Mike.
Hoe ging de lead-out voor Bauhaus. Hij leek wat gretig na zijn tweede plaats in Venray?
Mike: "In de finale was het natuurlijk belangrijk om in die bochten goed te zitten. Er gebeurde van alles en uiteindelijk was ik al vroeg alleen met Phil. Dus we moesten een beetje improviseren, maar uiteindelijk kwam ik op het goede moment er uit. En ging zelfs als derde naar die belangrijke bocht op 1,5 kilometer van de meet. Maar helaas kon hij net niet volgen en zat hij te ver. Daarna is ie snel opgeschoven en is hij ook gelijk door gegaan. Wellicht een beetje aan de vroege kant."

Sagan maakt het af
In aanloop naar de sprint plaatste BMC-renner Drucker een versnelling, maar in de laatste meters werd hij bijgehaald. In de sprint kwam Sagan vroeg op kop en wist hij zijn wiel als eerste over de finish te drukken. Twee dagen na zijn overwinning in Venray heeft hij zijn tweede zege in deze BinckBank Tour binnen. In het algemeen klassement veranderde er niets. Stefan Küng start morgen in de leiderstrui aan de vierde etappe. Mike staat op een 30e plaats op 31 seconden van de Zwitser.